Minister van Werk en CD&V-vicepremier Kris Peeters.
Volledig scherm
Minister van Werk en CD&V-vicepremier Kris Peeters. © Photo News

Kris Peeters: "Verplicht bedrijven afspraken te maken over e-mails na de werkuren"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft een wetsontwerp klaar dat werkgevers verplicht duidelijke afspraken te maken met het personeel over e-mails na de werkuren, zo meldt VTM NIEUWS. Peeters wil daarmee iets doen aan de stress die mensen krijgen als ze 's avonds laat hun werkmails nog lezen.

166 reacties

 • PHILIPPE Leemans

  5 jaar geleden
  Peeters bewijst weerom dat hij niet van deze wereld is - er zijn andere kerntaken voor ministers dan populisme
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Er is maar één oplossing om te verhinderen dat je baas je vrije tijd gaat gebruiken als gratis werktijd. Het recht om offline te gaan in je eigen tijd. Zoals dat nu bestaat in Frankrijk en sommige andere landen.
 • robert dumortier

  5 jaar geleden
  Ik denk dat Mr Peters een beetje achter loopt over het invullen van contracten bij aanwerving van een bedrijf en te laat is met wat wettelijk is op het contract eens men moet tekenen dat u plaatsvervanging moet doen in een ander filiaal 100 km verder bij tekenen van u contract is de tijds duur iets langer dan dat mailtje die je krijgt !
 • Hubert Vanmechelen

  5 jaar geleden
  - Geen wonder dat er zoveel huwelijken op de klippen lopen. Privé en werk moeten strikt gescheiden blijven! Stress en burn-outs zijn echte relatiekillers.
 • Paul Verbeeck

  5 jaar geleden
  Verplicht de politiek om hun verkiezingsbeloften waar te maken ipv de mensen achteraf te bedriegen en te bestelen en overeenkomsten te verbreken . En laat het volk beslissen of ze meer of minder krijgen voor hun politiek werk
 1. Macron op staatsbezoek bij Biden: Trans-Atlantische solidariteit of nieuwe handelsoorlog in het verschiet?

  Macron op staatsbe­zoek bij Biden: Trans-Atlanti­sche solidari­teit of nieuwe handelsoor­log in het verschiet?

  De Franse president Emmanuel Macron ontmoet deze week zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden tijdens een staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Macron hoopt hiermee het trans-Atlantische bondgenootschap vanonder het stof te halen. Enkele netelige, vooral economische, kwesties staan op de agenda. Met zijn bezoek hoopt Macron vooral de economische spanningen met de "aloude bondgenoot" te doen ontdooien, om een nakende handelsoorlog af te wenden.