Minister van Werk en CD&V-vicepremier Kris Peeters.
Volledig scherm
Minister van Werk en CD&V-vicepremier Kris Peeters. © Photo News

Kris Peeters: "Verplicht bedrijven afspraken te maken over e-mails na de werkuren"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft een wetsontwerp klaar dat werkgevers verplicht duidelijke afspraken te maken met het personeel over e-mails na de werkuren, zo meldt VTM NIEUWS. Peeters wil daarmee iets doen aan de stress die mensen krijgen als ze 's avonds laat hun werkmails nog lezen.

166 reacties

 • PHILIPPE Leemans

  5 jaar geleden
  Peeters bewijst weerom dat hij niet van deze wereld is - er zijn andere kerntaken voor ministers dan populisme
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Er is maar één oplossing om te verhinderen dat je baas je vrije tijd gaat gebruiken als gratis werktijd. Het recht om offline te gaan in je eigen tijd. Zoals dat nu bestaat in Frankrijk en sommige andere landen.
 • robert dumortier

  5 jaar geleden
  Ik denk dat Mr Peters een beetje achter loopt over het invullen van contracten bij aanwerving van een bedrijf en te laat is met wat wettelijk is op het contract eens men moet tekenen dat u plaatsvervanging moet doen in een ander filiaal 100 km verder bij tekenen van u contract is de tijds duur iets langer dan dat mailtje die je krijgt !
 • Hubert Vanmechelen

  5 jaar geleden
  - Geen wonder dat er zoveel huwelijken op de klippen lopen. Privé en werk moeten strikt gescheiden blijven! Stress en burn-outs zijn echte relatiekillers.
 • Paul Verbeeck

  5 jaar geleden
  Verplicht de politiek om hun verkiezingsbeloften waar te maken ipv de mensen achteraf te bedriegen en te bestelen en overeenkomsten te verbreken . En laat het volk beslissen of ze meer of minder krijgen voor hun politiek werk
 1. Slimme camera vervangt handscanner aan kassa's van Colruyt in Halle

  Slimme camera vervangt handscan­ner aan kassa's van Colruyt in Halle

  In de Colruyt-winkel in Halle is vanaf vandaag een ‘easy check out’-kassa te vinden, waar het personeel zijn handscanner grotendeels achterwege mag laten. Een camera boven de kassa scant, aan de hand van artificiële intelligentie, de producten die van de ene in de andere kar worden overgeladen. Het gaat nog om een test, maar de retailer plant het systeem later ook naar andere winkels uit te rollen. “We hebben heel positieve toekomstvooruitzichten over dit systeem”, zegt woordvoerster Eva Biltereyst.
 1. “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid”

  “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid”

  Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog altijd op tijdelijke werkloosheid zetten om de coronacrisis door te komen. En dat laat zich dit jaar pijnlijk voelen in het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld van meer dan 300.000 werknemers, zegt de christelijke vakbond ACV. “Ze kunnen tot acht vakantiedagen verliezen”, aldus Marc Leemans van het ACV op Radio 1.