Teleurtstelling op de Amerikaanse beursvloer.
Volledig scherm
PREMIUM
Teleurtstelling op de Amerikaanse beursvloer. © AP

Komt er binnenkort een flinke beurscorrectie en zullen wij daarvan de gevolgen voelen? Professor economie legt uit

In de Verenigde Staten heeft de coronacrisis geleid tot een enorme economische malaise. En toch zijn de beurzen, zowel Wall Street als technologiebeurs Nasdaq, enorm optimistisch. Maar is dat optimisme wel terecht? Komt er binnenkort een flinke beurscorrectie en zullen ook wij de gevolgen ervan voelen in onze portemonnee? Professor internationale economie Hylke Vandenbussche (KU Leuven) legt uit.

14 reacties

 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  De bedrijven zullen geen verlies maken daar zorgen de grote mannen en aandeelhouders wel voor. Is er een economische terugval en minder vraag dan zullen de bedrijven hun personeelsbestand aanpassen en het gevolg is grotere werkloosheid en armoede onder de mensen of wat verwacht je anders?
 • leo Mariën

  2 jaar geleden
  Het slimme geld verlaat al een tijdje de beursvloer en zoekt veilige havens op. Als Bloomberg en de bank of Amerika goud aanbevelen dan weet je het wel. Mijnbedrijven van bv.goud, zilver, koper, .. staan voor een bull-market. Daar heerst stilaan de perfect storm. Opkomende inflatie, elektrische omwenteling, negatieve rentes, geldcreaties, enz.. Kijk naar bedrijven die waarde creëren en vergeet de beurs. Er valt altijd ergens geld te verdienen of dacht je dat de wereld stopt met draaien.
 • Guy Stanbel

  2 jaar geleden
  De beurzen gaan niet crashen, daar zullen de rijken wel voor zorgen, gezien het wereldwijd een probleem is en ze nergens hun geld kunnen parkeren om te ontkomen... Gewoon verder doen...
 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Op een dag ja, en dan huperinflatie. Kost een kop koffie een triljoen euro ofzo. Men heeft nu oneindig geldcreatie om dit recht te houden.Het is te gek voor woorden.
 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  De beurskoersen zijn op dit moment totaal fake.
 1. Waarom kan de regering niet gewoon geld laten bijdrukken om het Covid-19 leed te verzachten?
  PREMIUM

  Waarom kan de regering niet gewoon geld laten bijdrukken om het Covid-19 leed te verzachten?

  Lockdowns ten gevolge van Covid-19 zorgen ervoor dat we in Europa en België een economische krimp meemaken die vergelijkbaar is met die van de twee wereldoorlogen. Waarom drukt de Europese Centrale Bank dan geen extra geld om het uit te delen aan de bevolking en zo de crisis te verzachten? Véronique Goossens, econoom in ons geldpanel, geeft uitleg: wat zijn de gevaren van het bijdrukken van geld en wat is precies de rol van de Europese Centrale Bank (ECB)?
 2. "Schommelende koersbewegingen zijn niet aangewezen voor jongeren die hun geld snel nodig hebben voor de aankoop van een woning”
  PREMIUM

  "Schomme­len­de koersbewe­gin­gen zijn niet aangewezen voor jongeren die hun geld snel nodig hebben voor de aankoop van een woning”

  Tijdens de coronacrisis hebben veel jongeren de beurs ontdekt. Door er vroeg aan te beginnen, kunnen hun winsten dan ook behoorlijk oplopen. Dat zegt Cedric Stichelbaut, beleggingsanalist uit het team van onze geldexpert Geert Noels. “Al is geen enkele belegging risicoloos.” Hoe begin je eraan, en wat mag je zeker niet uit het oog verliezen als je de stap zet?