Nu is het nog nieuw, maar binnenkort hebben we allemaal 5G-technologie op onze smartphones.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu is het nog nieuw, maar binnenkort hebben we allemaal 5G-technologie op onze smartphones. © Getty Images

"Kom vroegtijdig de winnaars van morgen op het spoor": onze beursexpert over beleggen in 5G

“Data is de nieuwe olie en 5G is de nieuwe stoomlocomotief die aan de basis ligt van de volgende technologische revolutie.” Marc Langeveld, technologie-fondsbeheerder uit het team van onze geldexpert Geert Noels, vindt dat je als belegger zeker oog moet hebben voor de kansen die 5G biedt. Maar welke bedrijven zijn interessant als je de sprong overweegt? En wat is de impact van het conflict tussen de Verenigde Staten en China op deze beleggingen?

 1. 283 miljard euro op spaarboekjes, maar helft Belgen heeft amper financiële reserve
  PREMIUM

  283 miljard euro op spaarboek­jes, maar helft Belgen heeft amper financiële reserve

  Nooit eerder stond er zoveel geld - 283 miljard euro - op de Belgische spaarboekjes en toch geeft de meerderheid van de Belgen aan dat het spaarvarken niet dik genoeg is om drie maanden te overbruggen. Een grote, onverwachte uitgave? Onmogelijk voor één op de drie. "Corona zal de kloof tussen arm en rijk nog groter maken", voorspellen economen. Welke groepen zien zij op termijn in de problemen komen?
 2. Gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch zet politici met voeten op de grond: “Zomaar geld uitdelen, dat is gevaarlijk”
  PREMIUM

  Gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch zet politici met voeten op de grond: “Zomaar geld uitdelen, dat is gevaarlijk”

  "Wij hebben daar het geld niet voor." Pierre Wunsch (52), gouverneur van de Nationale Bank, had geen gezwollen retoriek nodig om de droom van ambitieuze politici te doorprikken. Nee, in grote crisis kan je geen Sinterklaas spelen. Kapsones zijn Wunsch vreemd. Voor de man die overdag beslist over miljarden euro's, volstaat 's avonds een huisje zonder tuin in de Marollen. "Er zijn nog andere waarheden dan die van de economie."
 3. FNG, bedrijf achter Brantano, in nauwe schoentjes: “Door combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen”
  PREMIUM

  FNG, bedrijf achter Brantano, in nauwe schoentjes: “Door combinatie van grootheids­waan­zin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen”

  De laatste dans lijkt aangebroken voor FNG, het bedrijf genoemd naar Fred Astaire en Ginger Rogers. Drie Vlaamse ingenieurs wilden met veel bravoure de kledingwereld veroveren en dat leek ook te gaan lukken, maar ze vlogen te dicht bij de zon. "Door een combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen." Een kleine 300 werknemers verliezen al hun baan bij de Brantano-moeder, maar de grote vrees is dat het daar niet bij blijft.

Geld