Jos Delbeke.
Volledig scherm
Jos Delbeke. © belgapicture

Klimaatexpert Jos Delbeke is overheidsmanager van het jaar

OverheidsmanagerJos Delbeke, klimaatexpert bij de Europese Commissie, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB).

  1. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

    Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

    Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.
  2. Europese Commissie in beroep na nederlaag in belastingzaak Amazon

    Europese Commissie in beroep na nederlaag in belasting­zaak Amazon

    De Europese Commissie gaat in beroep tegen het oordeel van de op één na hoogste rechtbank van de Europese Unie over een belastingkwestie rond Amazon. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie droeg Luxemburg in 2017 op om nog 250 miljoen euro aan belasting plus rente te innen bij het Amerikaanse webwinkelconcern. Het Gerecht van de Europese Unie oordeelde in mei dat die ingreep onterecht was, maar de Commissie verzet zich nu tegen die uitspraak.

Geld