De hoofdzetel van KBC in Brussel
Volledig scherm
De hoofdzetel van KBC in Brussel © photo_news

KBC boekt jaarwinst van 2,6 miljard euro: aandeelhouder en personeel worden verwend

Grootbank KBC heeft het voorbije boekjaar een nettowinst van 2,641 miljard euro geboekt, tegenover 1,44 miljard het jaar voordien. In het vierde kwartaal lag de winst met 663 miljoen euro hoger dan analisten hadden verwacht. Ook verwacht KBC voor dit jaar dat de hoge inflatie een “significante impact” zal hebben op haar kosten. Voor België gaat de bank uit van een inflatie van zo’n 4,5 procent in 2022. De piek wordt in het eerste kwartaal verwacht, nadien zou de inflatie afzwakken.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. “Beleggers switchen maar beter van groei naar waarde”: zo haal je nog een mooi rendement in onzekere tijden
  PREMIUM

  “Beleggers switchen maar beter van groei naar waarde”: zo haal je nog een mooi rendement in onzekere tijden

  De afgelopen jaren maakten de groeiaandelen het mooie weer op de beurs. Dat zijn aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde omzet- en winstgroei realiseren. Maar dit jaar lijkt een einde te zijn gekomen aan ‘the sky is the limit’-mentaliteit van beleggers. Onze geldexpert Pascal Paepen is van mening dat je als belegger dan maar beter het geweer van schouder verandert. Hij geeft concrete tips hoe je daarbij te werk kan gaan.