AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Kan een gastaks van 500 euro bij ons ook werken? Enige manier om te doen bezuinigen is ons raken in portefeuille, volgens experts

Terwijl zowat alle Europese landen de energiefactuur voor hun bevolking proberen te drukken, voert Duitsland een bijkomende taks in van zo’n 500 euro per gezin. Het is de ultieme poging om het energieverbruik naar beneden te krijgen. En dat zou wel eens kunnen werken, oordelen experts, want uiteindelijk kijkt de consument maar naar één ding: z’n portefeuille.

175 reacties

 • Kato De Cock

  1 maand geleden
  Alsof mensen het met deze prijzen nog niet zuiniger aan doen? En 500 euro is er toch over als flattaks om ene gasaansluiting te hebben. Gaat Fluvius in sneltempo alle meters weghalen, als mensen die 500 euro niet willen betalen?
 • ronny cuypers

  1 maand geleden
  Dat wordt dan een taks op de taks. Misschien ook nog het btw tarief verhogen.
 • Karl Verbeke

  2 maanden geleden
  Rusland heeft olie, gas ,grondstoffen en eten. Wij hebben niks. Wie denk die het langst uithoud? Denk je dat door de sanctie , Poetin, de Russen zullen plooien?indien ze zouden beginnen verliezen , wat denk je wat ze gaan doen? Wanneer de Russen zegden,” als Oekraïene bij de NATO komt is het een breekpunt”….. wie luisterde? Wanneer Mexico Russische troepen zou laten stationeren en meedoen met de bricks , wat zou de VS doen? Cuba vergeten?
 • koen colpaert

  2 maanden geleden
  De warmwater pulle terug van de zolder halen zo als 1970,zou de jeugd dat nog kennen,warmwater kruk
 • Jan Van Caesbroeck

  2 maanden geleden
  Een van de kerntaken van de EU / regeringsleiders zou moeten zijn om energiezekerheid van hun burgers en industrie te garanderen tegen een betaalbare prijs. Wat met strategische reserves, basis risico management (termijn contracten, alternatieve suppliers)? Hier is men grandioos in gefaald. EU is wel degelijk mee verantwoordelijk voor deze (hyper)inflatie - makkelijker is natuurlijk om alle schuld op Poetin te schuiven...