Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Kamercommissie legt striktere betaaltermijnen op voor bedrijven

De betalingstermijnen van bedrijven en van de overheid aan andere bedrijven worden strakker omlijnd. De Kamercommissie Economie heeft zich daarvoor vandaag unaniem achter een wetsvoorstel van CD&V geschaard. Bedoeling is ondernemingen beter te beschermen, nu bij vele door de coronacrisis het water aan de lippen staat. Eerst moet er wel nog een tweede lezing én een goedkeuring in de plenaire vergadering aan te pas komen.

 1. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
 2. Zware fiscale wanbetalers tegenhouden op de autostrade, spookbedrijven ontbinden, minder cashbetalingen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden
  PREMIUM

  Zware fiscale wanbeta­lers tegenhou­den op de autostrade, spookbe­drij­ven ontbinden, minder cashbeta­lin­gen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden

  Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een eerste plan klaar om fiscale en sociale fraude de komende jaren efficiënter aan te pakken. De rode draad: meer samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten en daarvoor ook de wettelijke barrières wegwerken. “Criminelen hebben niets liever dan dat we elk op ons eiland zitten.” Hoe hij dat gaat doen? Door een pak maatregelen. Zo zal wie zijn belastingen halsstarrig weigert te betalen, zelfs op de autosnelweg niet veilig meer zijn voor de controleurs.

Geld