Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Je kind koopt een huis? Zo kan je helpen én win je er zelf ook aan

Voor heel wat jongeren is de aankoop van een woning moeilijk zelf te financieren. Daarom kloppen ze aan bij hun ouders. Er zijn diverse manieren waarop je als ouder je kind kan helpen.

4 reacties

 • anna vandenberg

  3 weken geleden
  Een huis moet je twee keer betalen, één keer aan de bank en één keer aan de staat en als je sterft en je je erfenis niet geregeld hebt zoals de familie Frére betaald je nog een de helft. Beter is gans je leven een sociale woning huren, een comfortabel jobke , genieten van het leven, niet teveel sparen en je moet je nooit zorgen maken, ramen en dak worden op tijd vervangen, bij mijn zuster zeven jaar geleden de ramen vervangen, in 2021 opnieuw om te voldoen aan de energie normen.
 • Catherine MISTIAEN

  3 weken geleden
  Ik weet niet wat ik mijn zoon moet aanraden: kopen of huren ... Er is iets waar niemand aan denkt. Een huis is maar voor 1 en slechts 1 generatie. Bewijs: al die prachtige villa's waarin babyboomers zijn opgegroeid in de jaren 50, 60 en 1970, worden massaal verkocht en gesloopt: de vloer van papa, en de tegels van mama worden genadeloos met de sloophamer vernield. Dat had men toen nooit kunnen denken, in die heerlijke American Dream-jaren van de vorige eeuw ...
 • Mike Rodik

  4 weken geleden
  je werkt heel je leven, betaalt extreme belastingen op alles : 50 percent van je bruto loon + 21 percent BTW op alles en als je sterft, komt de staat als eerste nog wat leegroven
 • Andy De Schieter

  4 weken geleden
  Allemaal goed als je een goede relatie met je ouders hebt. Bij veel mensen is dat niet en al helemaal niet als er narcisme in de familie heerst.
 1. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld