Je spaargeld brengt amper iets op, maar enkele kleinere banken bieden wel een hogere rente. Wanneer de grootbanken hen daarin zullen volgen, is ook voor experts onduidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Je spaargeld brengt amper iets op, maar enkele kleinere banken bieden wel een hogere rente. Wanneer de grootbanken hen daarin zullen volgen, is ook voor experts onduidelijk. © Shutterstock / Edler von Rabenstein

Is het verstandig om je spaargeld te verplaatsen voor betere rente of wacht je beter af? Alles wat je moet weten over je spaarboekje

Enkele kleinere banken, de zogenaamde ‘uitdagers’, verhogen de rente op spaarrekeningen. Internetbank KeyTrade trekt de rente vanaf 1 december op naar 1 procent, terwijl de grootbanken het op de wettelijke minimumrente van 0,11 procent houden. Dat roept enkele vragen op. Wij beantwoorden ze met de hulp van financieel expert Brecht Coene.

14 reacties

 • Jan Vandaele

  2 weken geleden
  Gewoon niets doen en eerst het verlies proberen goed te maken .Reeds crisis van 2008 die nog niets opgeleverd heeft voor de portefeuille van de kleine man .
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  2 weken geleden
  Welk spaargeld?? Alles is op aan de torenhoge facturen die we hier krijgen…
 • dirk clemeur

  2 weken geleden
  Volgend jaar best van je spaargeld van de grootbanken weghalen, doen niets voor trouwe klanten en spaarders. Ze gunnen je niets en maken elk jaar miljarden euro winst.
 • arthur de donder

  2 weken geleden
  Ik hoef mijn spaargeld niet te verplaatsen, de regering doet dit voor mij door niet in te grijpen in de hoge energieprijzen.
 • Jozef brosens

  2 weken geleden
  men zal er wel voor zorgen dat ons spaargeld , hoe dan ook , nooit nog iets opbrengt .
 1. “Onhoudbare situatie”: essentiële voorzieningen in armste landen in gedrang door hogere schuldenaflossing

  “Onhoudbare situatie”: essentiële voorzienin­gen in armste landen in gedrang door hogere schuldenaf­los­sing

  De afbetaling van schulden door de armste landen ter wereld, is dit jaar al met 35 procent gestegen tot meer dan 62 miljard dollar (ongeveer 59 miljoen euro). Hogere afbetalingen voor schulden maken dat er minder geld is voor essentiële zaken zoals gezondheid, infrastructuur of onderwijs. Voor tientallen landen is de situatie zelfs "onhoudbaar", aldus de Wereldbank dinsdag in haar jaarrapport.