RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Is de vierdaagse werkweek in elke sector een optie? En verlies ik maaltijdcheques? Uw meest gestelde vragen over de arbeidsdeal beantwoord

Kan mijn baas een vierdagenweek zomaar weigeren? Geldt die flexibiliteit ook voor ambtenaren? Wat met uw maaltijdcheques als u plots een dag minder werkt? Wij bundelden uw meest voorkomende vragen over de arbeidsdeal en proberen die zo goed mogelijk te beantwoorden.

55 reacties

 • Denise Topalov

  6 maanden geleden
  Ok er staat duidelijk dat de werkgever akkoord moet zijn...dus krijg ik op het werk een neen , daar ben ik nu al zeker van .
 • Sara Peeters

  6 maanden geleden
  Pas maar op met dit te aanvaarden. Straks schaffen er tijdskredieten af waar je wel een tegenmoetkoming krijgt. Deze regering zijn haaien ze geven je niks pakken enkel af. En ze zijn meer aant lobbyen voor de multinationals zoals de OVLD gekend is.
 • elke de vos

  6 maanden geleden
  Als vrachtwagenchauffeur werk je voltijds meestal 12 a 13 uren, 14 en 15 uren komen ook veel voor dus nee, het gaat alvast niet lukken in onze sector!
 • George Verbeek

  6 maanden geleden
  De vierdaagse werkweek is een zeer goed evolutie. Ik teken zeker in, Al de negatieve commentaar op dit akkoord snap ik niet eerlijk gezegd. Ik zie enkel positieve punten.
 • Sebastiaan Vega

  6 maanden geleden
  Niet werken is nog altijd best !
 1. Amerikaanse inflatie lager dan verwacht

  Amerikaan­se inflatie lager dan verwacht

  De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder. Dat komt door de daling van de brandstofprijzen. Volgens de Amerikaanse overheid bedroeg de inflatie vorige maand 8,5 procent op jaarbasis, ten opzichte van 9,1 procent in juni – het hoogste niveau in ruim veertig jaar. Het cijfer is van groot belang voor de Amerikaanse centrale bank, die de rente aan het verhogen is om de hoge inflatie tegen te gaan.