Macro-econoom Geert Langenus (NBB).
Volledig scherm
PREMIUM
Macro-econoom Geert Langenus (NBB). © ThinkStock

Is de inflatiepiek eindelijk bereikt? Economen zien - ondanks recessie - licht aan eind van de tunnel: “Komend voorjaar leeft de economie herop”

Is het einde van de economische crisis in zicht? We gaan weliswaar richting recessie, maar er zijn signalen dat we geen tweede coronacrisis hoeven te vrezen. Wordt het effectief een milde en korte terugval? Geert Langenus, macro-econoom bij de Nationale Bank van België, ziet hoopgevende signalen: “Het zal eerder om een ‘soft landing’ gaan.”

35 reacties

 • Leentje De Brauwer

  2 maanden geleden
  "Eerst zien" zei de blinde: ik lees net dat de brandverzekering in 2023 met bijna 11% duurder wordt. Er zal nog wel van dat fraais volgen vrees ik.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Hopelijk is zijn voorspelling beter dan de eerste verlieslatende resultaten van de Nationale Bank sinds de 2de W.O. De koers van onze Nationale Bank NBB is dit jaar gehalveerd..
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Misschien volgend jaar de brave man eens terugvragen om te zien waar we geland zijn. Topeconomen hebben trouwens uiteenlopende meningen.
 • edgard gielis

  2 maanden geleden
  ik hoop van niet met al die inleveringen en belastingen
 • Kris Tyteca

  2 maanden geleden
  Het is nog geen toestand zoals in Turkije maar verre van positief. Bedrijfsleiders en regering snijden in hun “eigen vel” als ze de koopkracht afnemen. Dan staat alles stil of achteruit…zoals het Belgisch voetbal!