Philippe Huyzentruyt gedelegeerd bestuurder van groep Huyzentruyt.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Huyzentruyt gedelegeerd bestuurder van groep Huyzentruyt. © Photo News

INTERVIEW. Zware tijden in het verschiet voor bouwsector: “Schrap dat verouderde collectief bouwverlof”

Met jaarlijks meer dan 500 werven over heel het land, is Groep Huyzentruyt een van de grootste projectontwikkelaars van het land. Sterke man Philippe Huyzentruyt (58), al 34 jaar met beide voeten stevig in de sector, bleef bij het uitbreken van de coronacrisis niet bij de pakken zitten en kreeg zijn mensen al snel weer aan het werk. Toch vreest de man achter jaarlijks duizenden nieuwe woningen in ons land voor de toekomst van de sector. “We bouwen weer volop, maar nieuwe orders blijven uit. De grote weerbots zal nog volgen.” Maatregelen dringen zich op. Wat Huyzentruyt betreft te beginnen met het schrappen van het verouderde collectief bouwverlof, dat maandag start.

  1. ZOVEEL VERDIEN IK. Ninke en Haytim maakten hun grote droom waar en gingen een jaar op wereldreis: “Extreem hard voor gewerkt en gespaard”
    PREMIUM
    ZOVEEL VERDIEN IK.

    ZOVEEL VERDIEN IK. Ninke en Haytim maakten hun grote droom waar en gingen een jaar op wereldreis: “Extreem hard voor gewerkt en gespaard”

    Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Ninke Paeleman (30) en Haythim Aouf (35) uit Leuven. Een woonhypotheek of kinderen hebben ze (nog) niet, heel hun leven stond tot nu toe in het teken van één grote droom: een wereldreis maken. En die hebben ze ondertussen gerealiseerd. “Van juli 2019 tot vorige zomer hebben we non-stop gereisd”, zeggen ze. “Daardoor is ons spaargeld wel helemaal op, want per persoon mag je toch rekenen op een budget tussen 25 à 35.000 euro.”

Geld