Philippe Huyzentruyt gedelegeerd bestuurder van groep Huyzentruyt.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Huyzentruyt gedelegeerd bestuurder van groep Huyzentruyt. © Photo News

INTERVIEW. Zware tijden in het verschiet voor bouwsector: “Schrap dat verouderde collectief bouwverlof”

Met jaarlijks meer dan 500 werven over heel het land, is Groep Huyzentruyt een van de grootste projectontwikkelaars van het land. Sterke man Philippe Huyzentruyt (58), al 34 jaar met beide voeten stevig in de sector, bleef bij het uitbreken van de coronacrisis niet bij de pakken zitten en kreeg zijn mensen al snel weer aan het werk. Toch vreest de man achter jaarlijks duizenden nieuwe woningen in ons land voor de toekomst van de sector. “We bouwen weer volop, maar nieuwe orders blijven uit. De grote weerbots zal nog volgen.” Maatregelen dringen zich op. Wat Huyzentruyt betreft te beginnen met het schrappen van het verouderde collectief bouwverlof, dat maandag start.

 1. Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”
  PREMIUM

  Ma­rie-An­ne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemon­nee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

  Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

Geld