Paul D'hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'hoore. © Gettyimages - Photonews

INTERVIEW. Paul D’Hoore blikt terug op alles wat beursjaar 2021 tekende: “Er is nog steeds geen beurscorrectie geweest”

2021 was een gedroomd jaar voor de beurs, zegt VTM Nieuws-expert Paul D’hoore. Beleggers hadden de wind in de zeilen, ondanks stoorzenders als grondstof- en chiptekorten, coronavarianten of een Chinese vastgoedgigant die op instorten staat. Een terugblik. 

14 reacties

  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Waarom kunnen bepaalde partijen nabeurs handelen maar privepersonen niet ? Dat is niet eerlijk. Bij bekendmaking van resultaten, zijn de grote partijen er al uit terwijl jij erin zit tot de volgende morgend en je verlies moet slikken.
  • Eric De Beule

    1 jaar geleden
    Welke aandelen, obligaties vastgoed en goud dienen we te kopen, en vooral waar? Kan dit enkel via een bank? Kunnen we rechtstreeks aan te kopen? Hoe krijgen we bewijs van aankoop? Dienen we in- en uitstap kosten te betalen? Als je een aandeel aanraad
  • Giovanni Polese

    1 jaar geleden
    Ben het er niet helemaal met eens dat je met bitcoin niks kan kopen, je kan het wel, rechtstreeks of onrechtstreeks zelfs via Visa. Maar de volatiliteit is momenteel nog te groot. Maar die is ook al flink aan het minderen is sinds de institutionele beleggers,u leest het goed, beleggingsfondsen dus ook mee op de kar gesprongen zijn. Toch wel raar dat het steeds de financiële partij een probleem heeft met hun “concurrerende” munt. U beseft toch dat als uw bank uw tegoed blokkeert, u niks meer kan!
  • HUGO WILLEMS

    1 jaar geleden
    Stijgende bedrijfswinsten ? In 2019 550.000 auto’s verkocht, in 2021 385.000 ... Om er eentje te noemen. Vanwaar komen die stijgende bedrijfswiinsten dan ? Opgepompte holdings ?
  • Geert De Winne

    1 jaar geleden
    Mensen dit zijn de roaring twenties !
  1. “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank
    UPDATE

    “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank

    De grootste Zwitserse bank UBS neemt haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over voor ongeveer 3 miljard Zwitserse frank (3 miljard euro), of 76 centimes per aandeel Credit Suisse. Dat heeft de federale regering van Zwitserland zondag bevestigd. De regering keurt de overname goed en voorziet verschillende garanties. De verkoop is een “zeer sterke oplossing in een complexe situatie”. Dat zei de Zwitserse president Alain Berset in een persconferentie over het nieuws.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  1. Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

    Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

    De gouverneur van de Nationale Bank van België Pierre Wunsch is niet verontrust door de financiële onrust in Zwitserland en de Verenigde Staten. De directe blootstelling van de Belgische financiële sector is minimaal, zei hij dinsdag in de Kamercommissie Financiën. Toch valt een risico niet helemaal uit te sluiten, klonk het, al kan het Europese systeem dat volgens Wunsch aan. Verder drong Wunsch erop aan dat België maatregelen moet nemen om het begrotingstekort terug te dringen. Alleen een verhoging van de werkzaamheidsgraad volstaat daarvoor niet, waarschuwde hij.
  2. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

    Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

    Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
  3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.