De nieuwe e5-eigenaars: de broers Peter (L) en Kristof De Sutter.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe e5-eigenaars: de broers Peter (L) en Kristof De Sutter. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Modeketen e5 half jaar na doorstart met textielbroers opnieuw boven water: “Oubollige imago doorbreken is onze grootste horde”

Zeg niet langer e5 Mode, maar e5. Zes maanden nadat Peter (55) en Kristof (51) De Sutter de 42 jaar oude, failliete iconische modeketen in volle coronacrisis overnamen, draaien de vernieuwde kledingwinkels opnieuw. De West-Vlaamse textielbroers met tonnen ervaring in de jeansindustrie zijn vastberaden om van het gerestylede e5 een succes te maken. “Het foutieve idee doorbreken van ‘mijn ouders en grootouders winkelden bij e5, dus het is er oubollig’, blijft onze grootste te nemen horde.” Een openhartig gesprek met co-CEO Peter De Sutter.

3 reacties

 • hildegarde meurisse

  2 maanden geleden
  Correctie, niet iedereen is aan boord gebleven. Minimum 85 personeelsleden zijn in een faillissement geplaats. Meer dan de helft van die mensen hadden hoge anciënniteit en werkten met hart en ziel.
 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Inderdaad Mattias in bijna geen enkele winkel kan je maten boven de 48 vinden en dan klagen ze als we op het net kopen;in Duitsland kan je al 10-tallen jaren grote maten kopen in de winkels maar hier hebben de inkopers een paardenbril op en leren ze niet bij!
 • Mattias Claeys

  2 maanden geleden
  En voorzien jullie nu ook grotere maten? 48-56? Bekijk eens de gegevens!
 1. JBC opent in volle coronacrisis nieuwe flagshipstore: “Concurrentie? Als je straks het pakje van de nieuwe K3 wil, zal je nog altijd bij ons moeten zijn”
  PREMIUM

  JBC opent in volle coronacri­sis nieuwe flagship­sto­re: “Concurren­tie? Als je straks het pakje van de nieuwe K3 wil, zal je nog altijd bij ons moeten zijn”

  Het fysieke winkelpunt kreeg dit afgelopen jaar een pandoering vanjewelste. Des te straffer wat JBC afgelopen weekend deed: de oer-Vlaamse modeketen opende in Leuven een nieuwe flagshipstore en maakt daarmee een dijk van een statement. “Als er geen derde lockdown komt, zijn wij eind 2021 weer rendabel.” In een interview vertellen Ann en Bart Claes hoe ze vier jaar geleden al een grote transformatie hebben doorgemaakt, die hen beter gewapend heeft tegen de coronacrisis.
 2. Wie is textielfamilie De Sutter achter overname e5-Mode? “Papa begon 58 jaar geleden met één machine. Hij zou echt trots zijn”
  PREMIUM
  Aalter/Sint-Niklaas

  Wie is textielfa­mi­lie De Sutter achter overname e5-Mode? “Papa begon 58 jaar geleden met één machine. Hij zou echt trots zijn”

  De nieuwe eigenaars van e5-mode, broers Peter (55) en Kristof De Sutter (50), hebben er deze week hun eerste werkdag opzitten. De Aalternaren kochten eind januari het failliete bedrijf met hoofdzetel in Sint-Niklaas. Het begon allemaal 58 jaar geleden met papa Renaat De Sutter die met één machine aan de slag ging. “Onze ouders zouden trots zijn op deze overname.” Wij duiken in de familiegeschiedenis.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.

Geld