De nieuwe e5-eigenaars: de broers Peter (L) en Kristof De Sutter.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe e5-eigenaars: de broers Peter (L) en Kristof De Sutter. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Modeketen e5 half jaar na doorstart met textielbroers opnieuw boven water: “Oubollige imago doorbreken is onze grootste horde”

Zeg niet langer e5 Mode, maar e5. Zes maanden nadat Peter (55) en Kristof (51) De Sutter de 42 jaar oude, failliete iconische modeketen in volle coronacrisis overnamen, draaien de vernieuwde kledingwinkels opnieuw. De West-Vlaamse textielbroers met tonnen ervaring in de jeansindustrie zijn vastberaden om van het gerestylede e5 een succes te maken. “Het foutieve idee doorbreken van ‘mijn ouders en grootouders winkelden bij e5, dus het is er oubollig’, blijft onze grootste te nemen horde.” Een openhartig gesprek met co-CEO Peter De Sutter.

3 reacties

 • hildegarde meurisse

  1 maand geleden
  Correctie, niet iedereen is aan boord gebleven. Minimum 85 personeelsleden zijn in een faillissement geplaats. Meer dan de helft van die mensen hadden hoge anciënniteit en werkten met hart en ziel.
 • Carmen De Gussem

  1 maand geleden
  Inderdaad Mattias in bijna geen enkele winkel kan je maten boven de 48 vinden en dan klagen ze als we op het net kopen;in Duitsland kan je al 10-tallen jaren grote maten kopen in de winkels maar hier hebben de inkopers een paardenbril op en leren ze niet bij!
 • Mattias Claeys

  1 maand geleden
  En voorzien jullie nu ook grotere maten? 48-56? Bekijk eens de gegevens!
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. JBC opent in volle coronacrisis nieuwe flagshipstore: “Concurrentie? Als je straks het pakje van de nieuwe K3 wil, zal je nog altijd bij ons moeten zijn”
  PREMIUM

  JBC opent in volle coronacri­sis nieuwe flagship­sto­re: “Concurren­tie? Als je straks het pakje van de nieuwe K3 wil, zal je nog altijd bij ons moeten zijn”

  Het fysieke winkelpunt kreeg dit afgelopen jaar een pandoering vanjewelste. Des te straffer wat JBC afgelopen weekend deed: de oer-Vlaamse modeketen opende in Leuven een nieuwe flagshipstore en maakt daarmee een dijk van een statement. “Als er geen derde lockdown komt, zijn wij eind 2021 weer rendabel.” In een interview vertellen Ann en Bart Claes hoe ze vier jaar geleden al een grote transformatie hebben doorgemaakt, die hen beter gewapend heeft tegen de coronacrisis.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld