KBC-baas Johan Thijs (55) denkt niet dat de rente de volgende jaren zal stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
KBC-baas Johan Thijs (55) denkt niet dat de rente de volgende jaren zal stijgen. © Photo News

INTERVIEW. KBC-baas Johan Thijs: “Banken die alle bedrijven moeten redden? Sorry, dat gaat niet”

KBC-baas Johan Thijs (55) denkt niet dat de rente de volgende jaren zal stijgen. Tot spijt van wie intrest wil op het spaarboekje of van de bankier zelf, want geld bijhouden kost geld. En dus zoekt de bank naarstig verder naar andere inkomstenmodellen. “Wie binnenkort met KBC betaalt bij Delhaize krijgt 5 procent korting.”

26 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  3 maanden geleden
  Maar belastingbetalers die banken moeten redden en als bedankje nul service, hogere tarieven en geen rente op spaarboekjes in de plaats krijgen, dat kan voor bankiers natuurlijk wel.
 • Jan Vercammen

  3 maanden geleden
  Het nadeel van internetoplichting stijgt per jaar. De bedragen zijn enorm. En de impact op de maatschappij is extreem. Beter zouden banken eens met een doortastend plan komen.
 • Vera Bres

  3 maanden geleden
  De banken zijn wel gered door de belasting betaler ...dit zijn de banken blijkbaar vergeten !!
 • Johnny chanet

  3 maanden geleden
  Het enige waar de Belgische regering de laatste 15 jaar geld aan overgehouden heeft is de lening die ze gegeven heeft aan KBC. KBC heeft als enige bank een zware rente hiervoor moeten betalen. De andere banken hebben nooit een cent teruggegeven of zijn de fles op gegaan.
 • Alexa Grieken

  3 maanden geleden
  Men kan veel zeggen van KBC maar het is de enige bank die niet geprofiteerd heeft van ons belastingsgeld en het dubbel heeft terugbetaald en nu ook een gezonde instelling is. Als we dit van Belfius en andere ook konden zeggen.

Geld