Jef Colruyt heeft geen angst van buitenlandse concurrenten als Jumbo en Mere.
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Colruyt heeft geen angst van buitenlandse concurrenten als Jumbo en Mere. © Photo News

INTERVIEW. Jef Colruyt kreeg 'klopje' van corona, maar kent oplossing: "Fitness op dak van supermarkt, waarom niet?”

Niemand zal de volgende weken last krijgen met Jef Colruyt (62). Met zijn camper trekt de topman van de grootste supermarktgroep in ons land door de vrije natuur. Maar hij zal terugkeren om te armworstelen. Met buitenlandse concurrenten, met producenten die corona aangrijpen om hun kas te spekken én met wie zijn e-commerceplannen afremt.

  1. Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

    Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

    Ook Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. "Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee", zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers. Ze schaart zich daarmee achter een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
  2. Amerikaanse inflatie lager dan verwacht

    Amerikaan­se inflatie lager dan verwacht

    De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder. Dat komt door de daling van de brandstofprijzen. Volgens de Amerikaanse overheid bedroeg de inflatie vorige maand 8,5 procent op jaarbasis, ten opzichte van 9,1 procent in juni – het hoogste niveau in ruim veertig jaar. Het cijfer is van groot belang voor de Amerikaanse centrale bank, die de rente aan het verhogen is om de hoge inflatie tegen te gaan.