Econoom Peter De Keyzer pleit in zijn boek ‘Vijf minuten ambitie - pleidooien voor een beter werkend land’ voor een langetermijnplan voor België.
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Peter De Keyzer pleit in zijn boek ‘Vijf minuten ambitie - pleidooien voor een beter werkend land’ voor een langetermijnplan voor België. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “We hebben alles in handen om een topland te zijn in Europa, maar in realiteit zakken we in alle rankings”

Vijf minuten ambitie. Dat vraagt econoom Peter De Keyzer voor ons land in zijn nieuw en gelijknamig boek, waarin hij een somber beeld ophangt van België. “Iedereen is bevoegd, niemand is verantwoordelijk. We leven in een gestold land.” Toch blijft hij optimistisch. Al moet er dringend een toekomstplan komen. “Ik wil echt iets veranderen in dit land. Daarom ga ik niet in de politiek.”

 1. Milieumaatschappij doet opvallende vaststelling over luchtkwaliteit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporteren verklaart niet de hoge concentraties die wij meten”

  Milieumaat­schap­pij doet opvallende vaststel­ling over luchtkwali­teit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporte­ren verklaart niet de hoge concentra­ties die wij meten”

  "De uitstoot die bedrijven officieel rapporteren, verklaart niet genoeg de hoge concentraties die wij meten." Dat stelt het lijvig jaarrapport over luchtkwaliteit in de Antwerpse haven - opgemaakt door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het nieuwe rapport beschrijft de luchtkwaliteit in de Antwerpse haven voor het jaar 2021. In het rapport worden verder ook enkele "extra hotspots" aangeduid waar zich een concentratie bevindt van zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS).
 1. Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecrisis en nu zijn fortuin ziet verschrompelen?
  PREMIUM

  Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecri­sis en nu zijn fortuin ziet verschrom­pe­len?

  Hij was tot voor kort de derde rijkste man ter wereld. De Indiase industrieel Gautam Adani (60) had geen universiteitsdiploma vandoen om zijn fortuin, geschat op 121 miljard dollar, te vergaren. Maar Adani wordt nu beschuldigd van ‘de grootste zwendel in de bedrijfsgeschiedenis’. Over de opmars en ondergang van een man die bol staat van tegenstrijdigheden.