Econoom Peter De Keyzer pleit in zijn boek ‘Vijf minuten ambitie - pleidooien voor een beter werkend land’ voor een langetermijnplan voor België.
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Peter De Keyzer pleit in zijn boek ‘Vijf minuten ambitie - pleidooien voor een beter werkend land’ voor een langetermijnplan voor België. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “We hebben alles in handen om een topland te zijn in Europa, maar in realiteit zakken we in alle rankings”

Vijf minuten ambitie. Dat vraagt econoom Peter De Keyzer voor ons land in zijn nieuw en gelijknamig boek, waarin hij een somber beeld ophangt van België. “Iedereen is bevoegd, niemand is verantwoordelijk. We leven in een gestold land.” Toch blijft hij optimistisch. Al moet er dringend een toekomstplan komen. “Ik wil echt iets veranderen in dit land. Daarom ga ik niet in de politiek.”

  1. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie
    1

    Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

    De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.

Geld