Peter De Keyzer
Volledig scherm
PREMIUM
Peter De Keyzer © Gregory Van Gansen / Photo News

INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Het is een schande dat een land met zo'n hoge belastingen opnieuw in een lockdown moet”

“Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf met 250.000 werklozen en duizenden bedrijven die in de anderhalvemetereconomie ten onder gaan.” Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. “De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf. De eerste keer tot daar aan toe, maar nu zijn we er met de ogen open in gelopen. Het is alsof de Duitsers weer voor de deur staan en ze weer in twee dagen over ons heen walsen.”

93 reacties

 • Guglielmo DI LUCCA

  1 maand geleden
  De ene "econoom" zegt dat de 50-plussers op een berg geld zitten dat ze beter zouden spenderen. De andere wil de 50-plusser "doen binnenblijven"...zo gaan ze niet spenderen hé mannekes. Dit toont aan hoeveel onzin die zogenaamde economen orakelen vanuit hun ivoren torens... ze hebben geen flauw benul van hoe wij, de 50-plussers, de zaken zien en gepland hebben...
 • jansen ludo

  2 maanden geleden
  kan mij iemand uitleggen waarom er nederland nooit 1 winkel gesloten werd ,en hier alles dicht moest
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Absoluut gelijk. Van ons loon wordt 50% afgeroomd om de staat te laten werken. En wat blijkt, er marcheert NIETS. Alleen de lonen en premies van het politiek volkje is gegarandeerd.
 • Baudouin AERTS

  2 maanden geleden
  Hoe kan een “top -econoom” zoveel priet-praat vertellen om de 65-plussers nog eens af te straffen door hen een economische kostprijs te laten betalen op hun pensioen. De gepensioneerden hebben alles gedaan om de maatregelen te respecteren . De grote schuld van deze tweede - en misschien derde golf ligt juist bij de jongeren en bij de feestende veertigers! Zij sterven er amper aan zegt deze econoom , maar verzwijgt dat zij de grote schuldigen zijn van al deze besmettingen en de oplopende doden!
 • Bob Boomer

  2 maanden geleden
  Weet je.., toen moeders nog fulltime huisvrouwen waren was er kinderopvang wanneer de scholen dicht gingen. Maar de commerce mocht de hebzucht bij de burgers aanwakkeren, met dank aan de economen. Die gingen eens zeggen hoe het moest. Tja, en dan komt Covid-19 en toont ons dat vooruitgang snel achteruitgang kan zijn !
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph

Geld