Econoom Ivan Van de Cloot schreef een boek over de rol van de overheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Ivan Van de Cloot schreef een boek over de rol van de overheid. © Photo News

INTERVIEW. Econoom Ivan Van de Cloot: “Laat ongezonde bedrijven failliet gaan, we moeten inzetten op scholing”

Moet onze overheid proberen alle bedrijven in leven te houden met tijdelijke werkloosheid en een weelde aan premies? Neen, zegt econoom Ivan Van de Cloot (Itinera). Hij pleit er zelfs voor het waarborgfonds waarbij de overheid mee garant staat bij coronakredieten dringend bij te sturen. “Ongezonde ondernemingen hoeven geen steun te krijgen. Laat die bedrijven overkop gaan en geef het geld aan scholing en begeleiding.”

46 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  een ongezond "bedrijf" failliet laten gaan : de Belgische staat  haha ? Gezond is het daar op financieel gebied ook niet... ik zou voorstellen dat het zakgeld van onze leiders eens heel flink beperkt wordt en dat ze met minder man wat meer degelijk werk leveren :-)  :-) 
 • Conrad Croonen

  2 maanden geleden
  Man man man, begin eerst zelf is een eigen zaak, zal niet lukken, wegens onbekwaam, maar niemand zou iets moeten krijgen, iedereen zou zelf zen plan moeten trekken! 
 • Paul Sempels

  2 maanden geleden
  Hij heeft een punt. Nu krijgen  de vroeger verlieslatende bedrijven een vergoeding dit is zeer aangenaam voor deze personen!!!
 • ralph ERNST

  2 maanden geleden
  Ik werd al eens de klos dankzij die wijze neuzen van Fortis. Dus kom me nu niet met de analyse van deze heren welke niet weten wat werken is met je handen !
 • Stefaan Manssens

  2 maanden geleden
  Correcte analyse, maar politici denken enkel op korte termijn. Ze hebben geen plan voor 10j of langer. Ze zijn al bezig met de volgende verkiezingen, zal ik nog een postje hebben binnen 5j, dus mag ik geen onpopulaire maatregelen nemen. Dus politici denk aan het algemeen belang ipv eigen belang, want de overheid is het belastinggeld van de burger.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

Geld