computer graphs laptop grafieken
Volledig scherm
computer graphs laptop grafieken © Shutterstock

Inkomen uit arbeid wereldwijd met 10 procent gedaald

Het wereldwijde inkomen uit arbeid is in de eerste drie kwartalen van het jaar met tien procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) gemeld. Het aantal gepresteerde arbeidsuren viel door de coronacrisis sterk terug, in het tweede kwartaal zelfs nog meer dan aanvankelijk verwacht.

5 reacties

 • Chris Dupont

  4 maanden geleden
  Mr Marco Maerten: het basisinkomen bestaat de facto. De meeste mensen in dit land leven van een uitkering. ze moeten wel 'ziek', 'werkloos' of 'oud' zijn. Enig probleem: die mensen willen steeds een hoger 'basisinkomen' en dat willen ze halen bij mensen die wel iets doen. Ook willen steeds meer mensen een basisinkomen. Nu reeds komen honderdduizenden mensen, zelfs van buiten de EU, hier contractwerk doen. Telewerk zal dat nog vergemakkelijken.
 • Rody Franks

  4 maanden geleden
  Geef iedere aardbewoner 100 miljoen en twee dagen later kan je daar nog net een paar broden voor kopen. Dat zal niet anders zijn met een "basisinkomen voor iedereen". Is al zo dikwijls geprobeerd, dat waanidee van hangmatters. Dringend eens wat economie gaan studeren, zou ik zeggen.
 • Marco Maerten

  4 maanden geleden
  Daarom Lieven Thanghe wordt het tijd voor een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen vanaf bv 21. Het is meermaals berekend dat dit perfect haalbaar is. Wie denkt dat iedereen werk zal hebben en een kwaliteitsvol leven..dwaalt.Een de fabel dat niemand dan nog zou werken...?? 90% van lottowinnaars is blijven werken,dus 't is niet dat men geld krijgt,dat men nooit meer werkt.
 • lieven tanghe

  4 maanden geleden
  Is logisch .Op veel plaats is werkeloosheidssteun in de plaats gekomen dus inkomen zonder arbeid .
 • David Hermans

  4 maanden geleden
  Ach, wat is het probleem? Tegenwoordig krijg je premies wanneer je niet werkt in plaats van omgekeerd, en als de staat geld nodig heeft laten ze er gewoon wat bijdrukken door de centrale banken. De economie ligt op z'n gat en tegelijk exploderen aandelen en huizenprijzen. Wie denkt dat dit allemaal zal blijven duren gelooft in sprookjes. Een nieuwe kredietcrisis zal ons deel zijn.
 1. Febiac: “2021 wordt beter voor autosector, maar niveau van voor corona nog niet in zicht”

  Febiac: “2021 wordt beter voor autosector, maar niveau van voor corona nog niet in zicht”

  De coronacrisis heeft vorig jaar voor een ongeziene crisis in de autosector gezorgd. Voorspellingen zijn moeilijk, maar dit jaar wordt wellicht beter. Een herstel tot op het niveau van voor de coronacrisis zit er evenwel nog niet in. Dat zegt Andreas Cremer, de nieuwe CEO van automobielfederatie Febiac, in een gesprek met Belga. Cremer kondigt tegelijk een "re-initialisatie" van zijn federatie aan.
 2. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 1. Deze 'Da Vinci van schulden' is het duurste kunstwerk ter wereld
  Play

  Deze 'Da Vinci van schulden' is het duurste kunstwerk ter wereld

 2. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

Geld