Vijf gezinnen maken hun ‘coronarekening’.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf gezinnen maken hun ‘coronarekening’. © Steven Richardson

Inkomen gehalveerd of erger: vijf gezinnen maken hun ‘coronarekening’ voor maart

Wie zijn zaak moet sluiten of technisch werkloos wordt door de coronacrisis, kan rekenen op steunmaatregelen van de overheid. Dat neemt niet weg dat het voor veel zelfstandigen en werknemers financieel lastige tijden zijn. Vijf gezinnen maken de rekening.

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Tessa (36) en Kristof (32) uit Boom: "We hadden gerust tot 1.500 euro kunnen afbetalen, maar we willen ook nog leven”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Voor ze in het onderwijs stapte, was Tessa Sterckx kinderpsycholoog. De lange werkdagen en hoge tarieven die ze ouders moest aanrekenen, deden haar voor een andere carrière kiezen. “Met de 3.500 euro die Kristof en ik samen verdienen, komen we niks te kort”.
 2. ZOVEEL VERDIEN IK. Julie (30) woont met haar mama en twee kinderen in een kangoeroewoning: “Ik betaal 760 euro af, en dat is haalbaar”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Julie (30) woont met haar mama en twee kinderen in een kangoeroe­wo­ning: “Ik betaal 760 euro af, en dat is haalbaar”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag: Omdat ze zich na haar scheiding als alleenstaande mama niet zomaar een nieuw huis kon permitteren, kocht Julie een kangoeroewoning met haar mama. “Dat we de kosten voor de lening delen, is mijn redding geweest voor een leuk leven. Een huis met drie slaapkamers en een grote tuin had ik alleen nooit kunnen afbetalen.”