Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Inflatie stijgt naar hoogste niveau sinds 1983: deze producten zijn het sterkst in prijs gestegen en gedaald

De inflatie in ons land nam verder toe in maart tot 8,31 procent. In februari was het nog 8,04 procent. Dat meldt federaal statistiekbureau Statbel. Opnieuw zijn het vooral de energieproducten die de inflatie doen stijgen, al is de prijs voor elektriciteit tegenover vorige maand gedaald.

73 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Alle prijzen zijn gestegen en dat zal niet stoppen want er zal vast en zeker nog een oorlogstaks komen ,na al de leveringen aan Oekraïne, de opvang van vluchtelingen en de belofte van de premier dat hij gaat instaan voor de opbouw van dat land.Hij weet blijkbaar niet dat ons land failliet is en dat het eigen volk niet meer in staat is om zijn rekeningen te betalen die voor meer dan de helft bestaan uit taksen omdat we een volledig leger politiekers moeten onderhouden met onbetaalbare lonen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De 6% index bruto van de laatste maanden was netto maar 4%. Terwijl de inflatie nu boven de 8% is. De officiële dan. De echte waarschijnlijk nog meer. Reken daarbij nog het verdampen van je spaargeld als je dat hebt. Dat is aan snel tempo armer worden. Zeker als happy single die voor alles gediscrimineerd en meer belast wordt. So happy it hurts.
 • Jean Pierre Van Hecke

  1 jaar geleden
  Zou het geen bijkomende oplossing zijn, de solidariteitsbijdragen, die al vele jaren toegepast worden, af te schaffen (en zeker op de pensioenen) ?
 • eric Lejeune

  1 jaar geleden
  Met andere woorden deze plan inflatie gecreëerd door de maffia banken gaat de middenklasse wegvagen.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  In ons land is de inflate geen bedreiging: , aangezien alles geïndexeerd wordt, dus ook niet voor de meest kwetsbare groepen. Het sociaal tarief voor 1 miljoen mensen is nergens voor nodig. De koopkracht blijft immers automatisch gelijk, een unicum in de wereld. Het zijn de spaarders die de dupe zijn en laat nu precies de Belgen de grootste spaarders van Europa zijn. Ook sommige activiteiten, die de gestegen kosten niet kunnen doorrekenen verliezen.