Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Inflatie in VK boven 10%: Bank of England zet rente op hoogste niveau sinds 2008

De Britse centrale bank, de Bank of England (BoE), heeft het belangrijkste rentetarief donderdag zoals verwacht met 50 basispunten verhoogd. Het staat nu op 4 procent, het hoogste niveau sinds 2008.

  1. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.
  2. Centrale banken komen met extra leenmogelijkheden voor banken

    Centrale banken komen met extra leenmoge­lijk­he­den voor banken

    De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en vier andere centrale banken zorgen de komende tijd voor extra leenmogelijkheden voor banken. Daarmee willen ze zorgen dat die banken over voldoende geld beschikken als klanten in economisch onzekere tijden meer geld willen opnemen. De stap, die enkele uren na de overname van het geplaagde Credit Suisse door UBS werd aangekondigd, moet zorgen bij klanten en investeerders wegnemen.