Een man telt Turkse lira.
Volledig scherm
Een man telt Turkse lira. © AFP

Inflatie in Turkije stijgt tot meer dan 60 procent: hoogste peil in twintig jaar

De inflatie in Turkije is in maart gestegen tot meer dan 60 procent. De prijzen stegen de afgelopen maand met 61,14 procent in vergelijking met een jaar eerder, meldt het nationale statistiekbureau maandag. Dat is de sterkste stijging in twintig jaar. In vergelijking met februari steeg de inflatie met 5,46 procent.

 1. Beleggen steeds interessanter door hoge inflatie: hoeveel geld hou je best achter de hand als spaarbuffer?
  Sparen

  Beleggen steeds interessan­ter door hoge inflatie: hoeveel geld hou je best achter de hand als spaarbuf­fer?

  De stijgende inflatie bedraagt nu 8,31 procent, het hoogste niveau in 39 jaar tijd. Dat zorgt ervoor dat ons spaargeld aan een recordtempo minder waard wordt. Wie dat tegen wil gaan, verhuist zijn spaarcenten beter richting beleggingen. Maar, zeggen adviseurs, je kan best wel een spaargeldbuffer voor noodgevallen behouden. Hoeveel moet die bedragen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboekje en woonlening?
  PREMIUM

  Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboek­je en woonlening?

  Een nieuwe, nóg duurdere maand breekt aan. De stijgende inflatie in ons land kent geen einde en bedraagt nu 8,31 procent, en dat zullen we voelen. Maar zijn er ondertussen ook producten die goedkoper worden? Krijgen we hierdoor nu meer rente op ons spaargeld? En wat met de immer zo lage rentevoeten voor een woonlening? Hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis licht toe.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.