Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Inflatie in België lager dan in buurlanden

De totale inflatie in ons land is in de eerste drie maanden van het jaar gestegen, maar blijft lager dan de inflatie bij de buren. Energieproducten werden duurder, terwijl voeding goedkoper werd. Dat blijkt uit cijfers van het Prijzenobservatorium.

14 reacties

 • Johnny chanet

  1 maand geleden
  Versta dat niet : ga maar eens winkelen in Nederland of Duitsland alles maar dan ook alles is een stuk goedkoper. België gaat Zwitserland en de Scandinavische landen achterna al het op levensduurte aankomt. In Spanje daarentegen leef je voor 65 % van de kost in België. Daarr betaal je nog steeds 1.20 voor een pintje om maar een voorbeeld te noemen. De winstmarge van de Belgische zelfstandige is veel te hoog. .
 • marc van cauter

  1 maand geleden
  Geloof jullie eigen leugens maar De bevolking weet wel beter Onnozelaars De afrekening met de overheid komt wel Nog eventjes geduld
 • Ward Berden

  1 maand geleden
  Als de inflatie maar weinig stijgt, waarom moeten die lonen dan nog stijgen?
 • Daniel Hens

  1 maand geleden
  Koop zoveel mogelijk in het buitenland. Hier is niets goedkoper.
 • Joske Zeeuw

  1 maand geleden
  Bereken de inflatie maar door de solden ook in de mand te smijten. Newsflash: ik had geen nieuwe schoenen nodig tijdens de solden. Een twee kopen, drie krijgen actie in de supermarkt helpt ook om de berekening van de inflatie te manipuleren, net zoals de producten die ze al lang niet meer in overweging nemen.
 1. Vakbonden en werkgevers raken het eens over brugpensioen, minimumloon en overuren

  Vakbonden en werkgevers raken het eens over hogere minimumlo­nen, brugpensi­oen en overuren: dit werd er afgeklopt

  Vakbonden en werkgevers zijn het vannacht, na uren onderhandelen, eindelijk eens geraakt over een resem belangrijke sociale dossiers. De minimumlonen gaan omhoog en ook landingsbanen worden mogelijk vanaf 55 jaar. Brugpensioen blijft mogelijk, maar vanaf ten vroegste 60 jaar. Er kunnen ook meer fiscaalvriendelijke overuren worden gemaakt. Zowel vakbonden als werkgevers reageren tevreden en spreken over een “evenwichtig akkoord”.
 2. Bosch opent nieuwe chipfabriek in Dresden, ook voor auto-industrie die met wereldwijd tekort kampt
  3

  Bosch opent nieuwe chipfa­briek in Dresden, ook voor au­to-industrie die met wereldwijd tekort kampt

  Bosch heeft in Dresden, in het oosten van Duitsland, een nieuwe chipfabriek geopend. De productie start er een half jaar vroeger dan verwacht, om ook aan de auto-industrie te kunnen leveren. Die kampt door de coronacrisis met een wereldwijd tekort aan computerchips. Verschillende autofabrikanten moesten hierdoor de afgelopen maanden zelfs de productie tijdelijk stilleggen of verminderen.

Geld