Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Inflatie eurozone gedaald, maar nog altijd 10 procent

De inflatie in de eurozone is in november volgens een 'flashraming' uitgekomen op 10 procent. De maand voordien was dat nog 10,6 procent op jaarbasis, zo meldt Europees statistiekbureau Eurostat. Het is de eerste daling van de inflatie in de eurozone sinds juni vorig jaar.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Inflatiespook verliest aan kracht, maar juichen we niet te vroeg? “De weg naar 2 procent is nog zeer lang”
  PREMIUM

  Inflatie­spook verliest aan kracht, maar juichen we niet te vroeg? “De weg naar 2 procent is nog zeer lang”

  “Het is gebeurd”, zou een bekend quizmaster zeggen. Nadat het inflatiecijfer maand na maand bleef stijgen, is er nu eindelijk een daling. Na de historische piek van 12,3 procent vorige maand, bedraagt de algemene prijsstijging nu 10,6 procent. Is hiermee de weg terug ingezet? Waar blijven we het inflatiespook wel nog voelen? En wat betekent dit voor uw loonindexering? Drie experten laten hun licht schijnen op de zaak.
 2. Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecrisis en nu zijn fortuin ziet verschrompelen?
  PREMIUM

  Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecri­sis en nu zijn fortuin ziet verschrom­pe­len?

  Hij was tot voor kort de derde rijkste man ter wereld. De Indiase industrieel Gautam Adani (60) had geen universiteitsdiploma vandoen om zijn fortuin, geschat op 121 miljard dollar, te vergaren. Maar Adani wordt nu beschuldigd van ‘de grootste zwendel in de bedrijfsgeschiedenis’. Over de opmars en ondergang van een man die bol staat van tegenstrijdigheden.