Rollen inox op de site van Aperam in Genk.
Volledig scherm
Rollen inox op de site van Aperam in Genk. © REUTERS

Industriële productie in België met 10 procent gedaald

De Belgische industrie heeft in augustus een zware klap gekregen, blijkt uit cijfers van Eurostat. De productie is met maar liefst 10,3 procent gedaald tegenover augustus vorig jaar. Dat is opmerkelijk, want in de meeste Europese landen steeg de industriële productie. Het is al de vijfde maand op rij dat de industriële productie bij ons daalt in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat schrijven 'De Tijd’ en ‘L'Echo’ vandaag.

 1. HLN ONDERZOEK. België haalt Europees besparingsdoel voor aardgas niet omdat gascentrales massaal draaien voor... Frankrijk
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEK. België haalt Europees besparings­doel voor aardgas niet omdat gascentra­les massaal draaien voor... Frankrijk

  Op een moment dat we met z’n allen minder aardgas moeten verbruiken om de winter door te komen zonder tekorten, draaien de gascentrales in ons land op volle toeren. En dat niet eens voor onszelf, maar wel voor... Frankrijk. Resultaat? Ons land haalt de Europese doelstelling om gas te besparen niet. “Het zijn vooral de gasgestookte elektriciteitscentrales in ons land die ten volle profiteren van de energiecrisis.”
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. Franse raffinaderijen blijven staken ondanks dwangbevel: 1 op de 3 tankstations in Frankrijk staat droog

  Franse raffinade­rij­en blijven staken ondanks dwangbevel: 1 op de 3 tankstati­ons in Frankrijk staat droog

  Het personeel van de Franse raffinaderijen en brandstofopslagplaatsen zet de stakingen en blokkades gewoon voort. De werknemers negeren zo de dreigementen van de Franse regering om hen te dwingen weer aan het werk te gaan. Nochtans zijn bij Esso-ExxonMobil de eerste werknemers al opgevorderd. Intussen staat een op de drie tankstations in Frankrijk droog. De spanningen lopen soms hoog op in de rijen met mensen die aanschuiven om te kunnen tanken.