De 'flitsbezorgapp' Gorillas is sinds anderhalve maand actief in ons land.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'flitsbezorgapp' Gorillas is sinds anderhalve maand actief in ons land. © AFP

In 10 minuten boodschappen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstgevend?

Geen koriander meer in huis om je heerlijke gerecht af te werken? Of onverwacht bezoek op komst zonder dat je nog een hapje of een drankje in huis hebt? Bestellen via de smartphone en tien minuten later staat een fietskoerier met je boodschappen voor de deur. Dat is de belofte van Gorillas. De Duitse ‘flitsbezorger’ is sinds anderhalve maand actief in ons land en verovert aan een rotvaart Europa. Wij namen de proef op de som... en jawel, na 9 minuten stond onze bestelling voor de deur. “Natuurlijk is dit een bedreiging voor de klassieke supermarkt.”

12 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Ik krijg de kriebels van al dat beloven: hoe meer beloftes er worden gedaan aan de klant: "better, fast, faster 'n faster", hoe meer het personeel moet dollen en draven. Als je werkt tijdens de week, kan er een delivery service komen op zaterdag, 1x per week maximum. Maar elke seconde dag en nacht koeriers inzetten die koersend en racend 1 artikel aan huis moeten afleveren, is je reinste waanzin en slavernij. Gewoon, niet te veel beloven aan de klant.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Toch een geweldige vooruitgang allemaal: nutteloze dingen gooien ze binnen de 10 minuten voor je deur, heb je een belangrijke vraag aan 1 of andere 'dienst' is de wachttijd aan de telefoon al veel langer dan 10 minuten en als je een dokter vindt die nog dezelfde dag langs kan komen heb je in feite de lotto gewonnen. Maar we zijn goed bezig, want 'ze' zeggen dat en dan is het evangelie.
 • David Vermeulen

  1 jaar geleden
  Goed idee. Dat men zegt dat oudere mensen geen gsm hebben is een zwak argument en geeft duidelijk beeld dat deze mensen hun eigen ouders niet bezoeken. Ik zie dit bvb goed dat de kinderen voor hun oudere ouders de bestelling doen. Zo kan je je ouders helpen als je hun niet kunt bezoeken en ze juist dat moeten hebben. Ik juig dit erg toe. Ik doe dit al jaren maar via Amazon en AliExpress. Ik bestel dingen en laat ze bezorgen bij mijn moeder. En dat gaat fantastisch op 2000km afstand
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  ik heb een hekel aan "shoppen" en wil zo weinig mogelijk afhankelijk zijn. Ik heb dus van alles een grote voorraad in huis en hamster vooraleer de winter begint. Bovendien ben ik "zelfvoorziener" en creatief genoeg om te roeien met de riemen die ik heb.
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Doe eens normaal en ga zelf naar de winkel 1x in de week best haalbaar ipv elke dag om 1 ding te gaan leg ook beetje reserve aan pasta kruiden drank wc papier etc dat word niet slecht...