Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg.
Volledig scherm
Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg. © Lukas

IMF vreest voor vastgoedmarkt na coronacrisis

De coronapandemie heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de vraag naar commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes en winkelpanden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat er ook op wijst dat dit de algemene financiële stabiliteit in de wereld zou kunnen aantasten.

37 reacties

 • Filip Vanlaeken

  3 weken geleden
  Pensioenfondsen zitten ook stevig in het vastgoed want dat was toch altijd zo veilig. En de wetgever laat webwinkels verder de samenleving plunderen en zn winsten versluizen via truukjes, dus vergeet oik maar die inkomsten. Ze zien het niet eens want te druk bezig met hun postjes.
 • jean witse

  3 weken geleden
  De bevolking heeft geen winkels en horeca meer nodig. Men heeft zich ondertussen daaraan aangepast en heeft een ander way of life ontdekt. Back to basics zoals vroeger waarbij men veel andere geneugten heeft ontdekt en men zijn eigen horeca gecreeerd heeft. We gaan er allemaal beter van worden.
 • Mo Biraja

  3 weken geleden
  Geloof er niks van ! het is een markt en daar geld vraag en aanbod en als je ze ziet dat 150000 mensen op wachtlijst staan voor soiale woning dan is de vraag dus groot ! en zal er geen sterke daling zijn van woningprijzen !
 • johan demeyer

  3 weken geleden
  Dan kunnen ze het commercieel vastgoed omvormen naar sociaal vastgoed..
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Nu wordt om politieke redenen de belasting op huizen verhuren heel laag gehouden en de belasting op beleggen in aandelen is bij de hoogste in de wereld. Resultaat: enerzijds onbetaalbare woningen voor jonge mensen en anderzijds een schreeuwend tekort aan bedrijven en investeringen om zo onze sociale zekerheid te blijven betalen.
 1. Woningprijzen volgens Nationale Bank 13,5% te duur: Wat is de impact van die ‘overwaardering’ op uw droomwoning?
  PREMIUM

  Woningprij­zen volgens Nationale Bank 13,5% te duur: Wat is de impact van die ‘overwaar­de­ring’ op uw droomwo­ning?

  Woningen zijn door de sterke stijging van de vastgoedprijzen vorig jaar maar liefst 13,5% te duur, aldus de Nationale Bank. Die stelt in haar jaarverslag van 2020 dat de overwaardering van de huizenprijzen bijna dubbel zo groot was als in 2019. Is vastgoed nog een interessante investering? Kan het nog duurder? En dreigt een huis écht onbetaalbaar te worden?
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt

Geld