Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg.
Volledig scherm
Door strenge coronamaatregelen staan verspreid over de wereld veel kantoorgebouwen leeg. © Lukas

IMF vreest voor vastgoedmarkt na coronacrisis

De coronapandemie heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de vraag naar commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes en winkelpanden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat er ook op wijst dat dit de algemene financiële stabiliteit in de wereld zou kunnen aantasten.

36 reacties

 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Pensioenfondsen zitten ook stevig in het vastgoed want dat was toch altijd zo veilig. En de wetgever laat webwinkels verder de samenleving plunderen en zn winsten versluizen via truukjes, dus vergeet oik maar die inkomsten. Ze zien het niet eens want te druk bezig met hun postjes.
 • Jan Gijsen

  1 jaar geleden
  De bevolking heeft geen winkels en horeca meer nodig. Men heeft zich ondertussen daaraan aangepast en heeft een ander way of life ontdekt. Back to basics zoals vroeger waarbij men veel andere geneugten heeft ontdekt en men zijn eigen horeca gecreeerd heeft. We gaan er allemaal beter van worden.
 • Mimo mobo

  1 jaar geleden
  Geloof er niks van ! het is een markt en daar geld vraag en aanbod en als je ze ziet dat 150000 mensen op wachtlijst staan voor soiale woning dan is de vraag dus groot ! en zal er geen sterke daling zijn van woningprijzen !
 • johan demeyer

  1 jaar geleden
  Dan kunnen ze het commercieel vastgoed omvormen naar sociaal vastgoed..
 • Maria Mees

  1 jaar geleden
  Nu wordt om politieke redenen de belasting op huizen verhuren heel laag gehouden en de belasting op beleggen in aandelen is bij de hoogste in de wereld. Resultaat: enerzijds onbetaalbare woningen voor jonge mensen en anderzijds een schreeuwend tekort aan bedrijven en investeringen om zo onze sociale zekerheid te blijven betalen.