AFP
Volledig scherm
© AFP

IMF verwacht zwaarste recessie sinds de Grote Depressie

De Belgische economie krimpt dit jaar waarschijnlijk met 6,9 procent als gevolg van de coronacrisis. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat ook voor de wereldeconomie als geheel een fikse klap voorziet. Het IMF verwacht de zwaarste recessie sinds de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw, en schat dat de corona-uitbraak naar schatting 9 biljoen dollar zal kosten aan de wereldeconomie. 

54 reacties

 • Luc Deville

  2 jaar geleden
  In deze tijden zien we welke de essentiële diensten zijn om ons land draaiende te houden. Ook zien we veel diensten die we weinig missen, maar waar wel veel geld naartoe gaat. IMF zelf is een voorbeeld van een dienst(?) die meer kwaad dan goed doet. Het IMF is een van de hoofdverantwoordelijken voor de besparingen in de gezondheidszorg door hun obsessie van besparingen.
 • baldr van hee

  2 jaar geleden
  Wanneer de politiek eindelijk eens voorwaarden zal stellen in een wettelijk kader dat niemand bij deze crisis gaat profiteren en initiatieven van meerwaarde gaat creëren in de meeste domeinen van de samenleving door slimme investeringen (energie waterstof, onderwijs geen stenen of statuten, gezondheid herzien,...) zal ze niet zo afhangen van banken. De politiek is haar identiteit in de regio's totaal verloren.
 • Joske Zeeuw

  2 jaar geleden
  Nu ja, iedereen hangt af van de economie tenzij we terug in schapenvellen gaan rondlopen binnenkort. De massa gaat uiteindelijk de rekening betalen, maar ook de aandeelhouders hoor. En begin maar mandarijn te leren spreken, kan van pas komen.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  In dit verhaal is er geen of lockdown tot het virus weg is - wat een totale illusie is.De scholen zullen eerst opengaan, en dat is een groot probleem voor snelle uitbreiding besmettingen. Doe dan de cafe's ook open, het resultaat is idem. Men zal alles terug moeten laten draaien, want de recessie die zich nu opdient is er eentje die iedereen zeer hard moet vrezen. 1927 zal er niets tegen zijn.EN het zal al snel tot instabiliteit in veel landen zorgen, ook in Europa. Bij recessie komen conflicten
 • vanfleteren diederik

  2 jaar geleden
  Minder economie, meer tijd. Eigenlijk net wat veel mensen nodig hebben.