Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

IMF pleit voor tijdelijke rijkentaks om kosten van pandemie te dekken

Overheden kunnen de belastingen voor de rijkste inwoners of de bedrijven tijdelijk verhogen om tijdens de coronapandemie meer middelen te genereren. Met dat advies kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens een persconferentie op de proppen.

31 reacties

 • pietje aalbers

  2 dagen geleden
  Let op, met een eigen huis ben je voor velen ook al rijk.
 • Marco Maerten

  3 dagen geleden
  Waarom maar tijdelijk? De gewone burgers betalen altijd VOLLEDIG hun belastingen.Hoog tijd dat het rijk der rijksten UIT is!Zie maar hoe gewetenloos Kevin De Bruyne allerlei manieren zoekt om niet bij te dragen aan de samenleving?Er zijn mensen die creperen van armoede in het land van Kevin De Bruyne!
 • Willy Bogaert

  4 dagen geleden
  Beginnen met de subsidies aan te pakken , vennootschappen en VZW's Geld in overvloed blijkbaar ,Politiek snijdt nooit in eigen vel ,integendeel zelfbedieningen
 • Kristof Verheyen

  4 dagen geleden
  Het oogt goed... Maar de achterpoortjes zijn gemaakt voor de aller rijksten. Al moeten ze zo groen worden en de co² taksen importeren of exporteren, ze vinden wel hun weg om de belastingen te omzeilen of te schikken naar hun portefeuille. Ik geloof dat de definitie rijk voor de gewone burger zal gebruikt worden, niet voor de ALLER rijksten
 • jan geens

  5 dagen geleden
  Iedereen is voor ? tot ze weer horen wie die zijn; die rijken .. als het over betalen uitgaat ben je heel snel een rijke hoor . En als je met je verdiende geld wat wil gaan kopen 'hebben we voor dergelijk budget niks ' ;-)
 1. EMA: “Mogelijke link tussen zeer zeldzame vorm van bloedklonters en AstraZeneca-vaccin”, maar “voordelen vaccinatie blijven doorwegen”

  EMA: “Mogelijke link tussen zeer zeldzame vorm van bloedklon­ters en AstraZene­ca-vac­cin”, maar “voordelen vaccinatie blijven doorwegen”

  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt na uitgebreid onderzoek dat er een mogelijke link bestaat tussen de vaccinatie met AstraZeneca en “zeer zeldzame gevallen van ongewone bloedstolsels in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes”. De zeldzame bijwerking werd vooral opgemerkt bij vrouwen onder de 60 jaar, binnen de twee weken na vaccinatie. Het EMA blijft er wel bij dat de voordelen van vaccinatie nog steeds zwaar opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen, en geeft geen leeftijdsadvies. Ons land zal het vaccin de komende vier weken enkel aan mensen van 56 jaar en ouder geven. AstraZeneca benadrukt in een reactie dat het gaat om een “mogelijke" link.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

Geld