De haven van Rotterdam
Volledig scherm
De haven van Rotterdam © Peter Bakker

IMF: “Oorlog in Oekraïne en inflatie brengen wereldwijd herstel in gevaar”

De oorlog in Oekraïne heeft de inflatie erger gemaakt, waardoor het wereldwijde herstel dit en volgend jaar in gevaar komt. Daarvoor waarschuwt Kristalina Georgieva, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 1. “Nu al moeten we voor onze ouders meer dan 1.000 euro van ons eigen pensioen bijpassen”: wat als je de stijgende rusthuisprijzen niet meer kunt betalen?
  PREMIUM

  “Nu al moeten we voor onze ouders meer dan 1.000 euro van ons eigen pensioen bijpassen”: wat als je de stijgende rusthuis­prij­zen niet meer kunt betalen?

  De stijgende inflatie jaagt de verblijfskosten voor bewoners van woonzorgcentra stevig de hoogte in, sneller dan hun pensioenen kunnen volgen. “We zijn ten einde raad”, zeggen Els en Patrick Loos, die reageerden op onze lezersoproep. Directeur Christian Fillet van Mintus legt uit hoe de kosten van een woonzorgcentrum worden berekend en wat er gebeurt als bewoners die niet (meer) kunnen betalen.
 2. Worden huizen nu goedkoper? En is dit nog het moment om in vastgoed te investeren? Experts geven antwoord
  PREMIUM

  Worden huizen nu goedkoper? En is dit nog het moment om in vastgoed te investeren? Experts geven antwoord

  Een huis in Vlaanderen werd dit jaar al gemiddeld 22.000 euro duurder. Tegelijk liep het aantal transacties in maart voor het eerst sinds lang terug, met 3,5%. Hoe zien specialisten de marktprijs evolueren? En is het vet van de soep voor wie in een appartement investeert? Wij legden KBC-econoom Johan Van Gompel en Filip Dewaele van Vastgoedgroep Dewaele acht vragen over de woningmarkt voor.