De Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe.
Volledig scherm
De Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe. © EPA

“Ierland gaat vennootschapsbelastingtarief verhogen”

Ierland zal later dit jaar zijn lang aangehouden vennootschapsbelastingtarief van 12,5 procent verhogen, hebben regeringsbronnen tegen de Irish Examiner gezegd. Zij verwachten dat verhoging van het huidige tarief, waarvan momenteel formeel in Ierland gevestigde multinationals profiteren, onderdeel wordt van een nieuw OESO-belastingovereenkomst in oktober.

7 reacties

 • Filiep Lapeire

  2 weken geleden
  En waarom betalen wij 33,99% vennootschapsbelastingen + 3% crisis bijdrage = 36,99% en wanneer wij deze naar ons privé rekening brengen betalen wij nogmaals 30% belastingen. Er was destijds beloofd dat dit zou kunnen tegen 10%, maar ja het woord van de overheid wat voor geloofwaardigheid heeft dit nog?
 • Frank V G

  3 weken geleden
  Waarom kan dit niet Europees worden geregeld dat het geen nut heeft om een bedrijf zijn hoofdzetel in Ierland of Belgie of... te plaatsen
 • Filip Vanlaeken

  3 weken geleden
  Rad voor de ogen ! Belastingen worden op winst geheven, en landen als Ierland, de VS, Nederland... en Belgie laten truukjes toe om winst te minimaliseren. Daarnaast doen firmas er zelf natuurlijk alles aan om winst te minimaliseren. Leuk geprobeerd vd OESO, maar doirdat ze enkel mikken op de grootste bedrijven zal het een slag ih water zijjn.
 • Sobek Wessels

  3 weken geleden
  Belastingen zouden Overal Hetzelfde moeten zijn in elk land voor zulke bedrijven !!
 • Nico Lapierre

  3 weken geleden
  Voer ook een minimumbelasting in voor gezinnen en zelfstandigen en schaf hun aftrekposten af! Dan kunnen ze beginnen alleenstaanden wereldwijd terug te betalen!

Geld