Shutterstock / FotograFFF
Volledig scherm
© Shutterstock / FotograFFF

Iconische merknamen Russische vodka onder de hamer

De iconische merknamen van Russische vodka zoals Stolichnaya en Moskovskaya gaan onder de hamer. Oud-aandeelhouders van de al verdwenen Russische oliemaatschappij Yukos legden eerder beslag op de Beneluxrechten van achttien vodkamerken die eigendom zijn van de Russische staat. Deze worden op 6 december geveild, zo maakten ze bekend.

  1. Nieuwe nettarieven zijn stuk hoger, maar “hoe meer je spreidt, hoe minder je betaalt” (met een digitale meter dan toch)
    Play

    Nieuwe nettarie­ven zijn stuk hoger, maar “hoe meer je spreidt, hoe minder je betaalt” (met een digitale meter dan toch)

    De VREG heeft de nettarieven voor elektriciteit en aardgas goedgekeurd. De nieuwe nettarieven voor elektriciteit gaan in op 1 januari 2023. Niet alleen grote bedrijven, maar ook gezinnen en kmo’s betalen vanaf dan een capaciteitstarief. Dat zal voor gezinnen zo’n 7 procent van de volledige elektriciteitsfactuur uitmaken. Wie zijn verbruik spreidt en hoge pieken vermijdt, betaalt met het capaciteitstarief minder dan wie dat niet doet. Als je een digitale meter hebt, tenminste.