De verplaatsing vanuit China moet tot meer vertrouwen leiden, zegt topman en oprichter Ren Zhengfei tegen de Canadese krant The Globe and Mail.
Volledig scherm
De verplaatsing vanuit China moet tot meer vertrouwen leiden, zegt topman en oprichter Ren Zhengfei tegen de Canadese krant The Globe and Mail. © EPA

Huawei wil gedeelte van 5G-apparatuur in Europa produceren

EconomieHet Chinese technologiebedrijf Huawei zegt een gedeelte van de apparatuur voor 5G-netwerken in Europa te gaan bouwen, waar dat nu nog in China gebeurt. Ook verhuist het bedrijf een onderzoeksafdeling van de Verenigde Staten naar Canada. Dat heeft oprichter Ren Zhengfei tegen de Canadese krant The Globe and Mail gezegd. 

2 reacties

 • Hans Mannaerts

  1 jaar geleden
  Jules Vermeer, hoe goed is je kennis van de sector? In de VS willen ze nu alle apparatuur gaan verbieden van Huawei. Resultaat is dat vele kleinere telecombedrijven vrezen failliet te zullen gaan daar alternatieven duurder en complexer zijn en ze vaak 1 apparaat zullen moeten vervangen door meerdere. Het gaat in de VS dus niet alleen om China pesten maar ook om kleine providers in een overname positie te duwen.
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Zoiets gevoelig in handen geven van een dictatuur, onze geweldige politici gaan dat natuurlijk normaal vinden, arbeidsplaatsen? ze gaan die dingen hier in een doosje laten steken en de kranten vol laten schrijven over hoeveel werk ze verschaffen zonder er bij te vertellen hoeveel honderdduizenden jobs die verloren zijn door de oneerlijke concurrentie.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

Geld