AFP
Volledig scherm
© AFP

Huawei draait miljardenwinst ondanks VS-sancties

EconomieOndanks de sancties van de Verenigde Staten tegen het bedrijf, heeft de Chinese technologiereus Huawei in 2020 meer winst en omzet geboekt. In Europa en de VS daalde de omzet, maar de Chinese markt compenseerde dat.

3 reacties

 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  China heeft bijna 2 keer zoveel inwoners als VS en EU tezamen. Het Westen zal er mee moeten leven, dat we ze niet langer als goedkope werkkrachten kunnen gebruiken en dat ze een wereldmacht geworden zijn. Ze worden ook meer en meer geschoold en als we ze afsluiten van de Westerse technologie, zullen ze hun Oosterse technologie wel zelf ontwikkelen en hebben ze ons niet meer nodig. Ze bouwen al eigen kerncentrales beter dan wij doen, betere smartphones, ... Werk samen en behoudt zo invloed!
 • Jens Schippers

  1 jaar geleden
  China neemt alles over. de VS zie het aankomen en heeft zo enorm schrik dat ze nu zelfs de Nato vragen om hulp. Het is gedaan met nep materiaal van vroeger. China levert betere kwaliteit dan de rest van de wereld en op grotere schaal. De mensen zijn snel hoogopgeleid en er is geen bureaucratisch gerotzooi gelijk in Europa. Ze leggen snelwegen rapper aan dan dat hier een voetpad wordt geschilderd. Ze gaan binnen 10 jaar de enige grote wereldmacht worden. Trump zag het aankomen.
 • Luke Vincke

  1 jaar geleden
  Dat moet je juist doen met Chinezen en Russen; ze dwingen om alle onderdelen zelf te produceren. Het resultaat zal zijn dat het Westen binnen enkele jaren op ALLES zal achter lopen. Goe bezig zou ik zeggen...binnen enkele jaren is onze uitvoer naar ginder 0,0 procent.