Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen © Klaas De Scheirder

Horeca Vlaanderen komt met ongezien hervormingsplan: witte kassa overal, in ruil voor 6% btw op niet-alcoholische drank

De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken. “In januari wacht ons een enorme loonindexatie van naar schatting 8 à 9 procent. Horeca-ondernemers maken zich terecht grote zorgen.”

89 reacties

 • Marc Peeters

  5 maanden geleden
  Een eigen onderneming starten en zelfstandige worden is niet altijd de beste keuze. Horeca werkt goed wanneer mensen veel te spenderen hebben en zekerheid hebben over hun toekomst. Die tijden zijn voorbij voor misschien lange tijd, voor IEDEREEN! Dus waarom zouden jullie extra sponsoring krijgen om het eindelijk eens wat eerlijker te gaan spelen? Nog zullen er wegen gevonden worden om te foefelen, want aan creativiteit geen gebrek!
 • Henri Troyat

  5 maanden geleden
  In Engeland wordt de zaak letterlijk definitief gesloten wanneer men de uitbater een aantal keren betrapt op fraude.
 • Koen Raspoet

  5 maanden geleden
  Man man is ook de slimste niet van de klas en madam Chaos al evenmin. Van Chaos gesproken.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  “In januari wacht ons een enorme loonindexatie van naar schatting 8 à 9 procent". Hun werknemers moeten dus een jaar wachten op een indexering bij dergelijke inflatie. Maar om hun prijzen te verhogen wachten ze natuurlijk geen jaar, nog extra winst op de kap van hun werknemers. Zelfs voor hun eigen personeel geen bekommernis, laat staan dat ze om een klant of de samenleving zouden geven.
 • Frank Joos

  5 maanden geleden
  De horeca doet gewoon zichzelf dood. Onaanvaardbare prijzen zijn hun eigen ondergang. Ze willen allemaal rijk zijn voor ze gewerkt hebben.