Hoofdecononoom van de Europese Centrale Bank (ECB), Philip Lane
Volledig scherm
Hoofdecononoom van de Europese Centrale Bank (ECB), Philip Lane © REUTERS

Hoofdeconoom ECB verwacht vrij sterke daling inflatie in de loop van 2022

De inflatie zal in de eerste jaarhelft hoog blijven, maar naar verwachting nadien sterk dalen. Dat voorspelt de hoofdecononoom van de Europese Centrale Bank (ECB), Philip Lane, dinsdag in een interview met de Litouwse krant Verslo žinios.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Zie een beurscorrectie als een koopjesperiode, maar koop wel zeer geleidelijk aandelen bij”: Paul D’Hoore geeft advies na bloedrode maandag op de beurs
  PREMIUM

  “Zie een beurscor­rec­tie als een koopjespe­ri­o­de, maar koop wel zeer geleide­lijk aandelen bij”: Paul D’Hoore geeft advies na bloedrode maandag op de beurs

  Een lichte paniek maakte zich gisteren meester van de beurs. Alle beursindexen doken diep in het rood. Veel aandelen van uitstekende bedrijven verloren méér dan vijf procent. Maar vandaag lijkt het onweer alweer voorbij. De Amerikaanse beurzen kropen maandagavond al uit het dal en sloten nog af met winst. Mogen we opgelucht ademhalen en gewoon weer aandelen bijkopen? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft duiding en advies over wat je als belegger het best doet.