ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Hogere uitkeringen en pensioenen door overschrijding spilindex

De inflatie is in februari, na twee opeenvolgende maanden gestegen te zijn, gedaald naar 1,10 procent. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd evenwel overschreden. Dat betekent dat de sociale uitkeringen en de pensioenen in maart met 2 procent verhoogd worden. De wedden in de openbare sector worden in april geïndexeerd met 2 procent,  meldt statistiekbureau Statbel vandaag.

166 reacties

 • Gregoor Vogels

  3 jaar geleden
  En dat geldt ook voor onze politici die al lang zonder regering zitten en weer pas uit vakantie komen... Ongelooflijk dat wij dat dulden!
 • Percy Salembier

  3 jaar geleden
  Beste Eric Grosemans, Sedert januari 2019 worden de pensioenen van d ambtenaren betaald de 1° werkdag van de maand. Nu werden de pensioenen voor maart op 28 februari betaald, zo ontloopt de staat de index-aanpassing voor de maand maart.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  De werkenden krijgen altijd dezelfde indexopslag, ook 2%. En daarbovenop ook nog eens een loonopslag van 1,1% Walter Van Criekinge. Leer je wereld kennen.
 • Walter Van Criekinge

  3 jaar geleden
  De doppers krijgen 2% opslag, de werkende 1.1% dat noemt men rechtvaardigheid.
 • An Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Ik begrijp niet waarom hoge pensioenen nog geïndexeerd worden? De sociale uitgaven blijven maar exploderen: dat is onmogelijk vol te houden.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoelang zullen de voedselprijzen nog stijgen?
  PREMIUM

  Hoelang zullen de voedsel­prij­zen nog stijgen?

  Hoeveel het leven afgelopen maand in ons land nog duurder werd, maakt statistiekbureau Statbel deze middag bekend. Maar dat we ook in maart meer betaalden voor voeding en drank, staat buiten kijf. Hoe zullen de voedingsprijzen de komende maanden evolueren? Fevia, de sector van de voedingsindustrie, voorspelt dat de stijging nog enkele maanden aanhoudt. “Maar een stabilisatie is naar verwachting wel in zicht”, zegt Fevia-econome Carole Dembour. Wanneer kunnen we dat verwachten?