ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Hogere appeloogst, maar lagere perenoogst verwacht

In België en Europa kunnen we ons verwachten aan een hogere appeloogst, maar zal de perenoogst wel lager uitvallen. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2021-2022, die het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) bekendmaakte.

4 reacties

 • Jos Van De Plas

  2 maanden geleden
  Je mag dus nooit appelen met peren vergelijken ;o)
 • Chloe Kezako

  2 maanden geleden
  Geen overlap met de stocks van het vorig seizoen? Gaat het hier nog over vers fruit dan.
 • Bob Boomer

  2 maanden geleden
  Hogere appeloogst maar lagere perenoogst verwacht. Van de druivenoogst zullen we nog maar zwijgen en vermits de aardappel niet tot het fruit behoort zal deze wel in de aandacht komen als de prijzen bepaald worden. Slik !
 • Joske Zeeuw

  2 maanden geleden
  Dat is duidelijk, die betere prijsvorming wil zeggen dat fruit duurder wordt. Ze kunnen ook nog duizenden tonnen fruit vernietigen zoals ze doen als er echt veel is. Dan kunnen ze een nog betere prijsvorming bekomen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaaltijden door coronapandemie, minder aan kleding
  5

  Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaal­tij­den door coronapan­de­mie, minder aan kleding

  Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zoveel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. Aan kleding gaven we dan weer minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel die Knack-journalist Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroek publiceren in hun boek “Investeren in de eerste helft van je leven”.

Geld