Onze expert Michaël Van Droogenbroeck vertelt u hoe om te gaan met geld in coronatijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze expert Michaël Van Droogenbroeck vertelt u hoe om te gaan met geld in coronatijden. © Steven Richardson

Hoe je portefeuille wapenen tegen corona? “Ook goud wordt liever ingeruild voor cash”

De crisis door het coronavirus en de maatregelen om die in te dijken zorgen voor nooit geziene effecten. Beleggers zagen de voorbije maand de koersen met gemiddeld 40 procent naar beneden donderen. Ook kwaliteitsaandelen zijn daardoor flink gezakt. Anderzijds is het einde van die turbulente weken allicht nog niet in zicht. Hoe kan je toch jouw portefeuille wapenen? Onze geldexpert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies.

 1. Wat als je tijdens vakantie in quarantaine moet? Geldexpert over gevolgen van coronavirus voor jouw portemonnee
  PREMIUM

  Wat als je tijdens vakantie in quarantai­ne moet? Geldexpert over gevolgen van coronavi­rus voor jouw portemon­nee

  De voorbije weken stonden in het teken van het coronavirus. Ook ons land ontsnapt niet aan de epidemie. Hoe dat virus zich de komende weken verder verspreidt, is koffiedik kijken. Maar het is niet uitgesloten dat jouw reisplannen of je werk daardoor doorkruist worden. Wie betaalt in dat geval de kosten? Onze expert Michaël Van Droogenbroeck belicht enkele financiële vragen.
 2. Spaarboekje openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsenspaarplan
  PREMIUM

  Spaarboek­je openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsens­paar­plan

  De pamperrekening is al lang ingeburgerd. Bij enkele banken kunnen ouders zelfs al voor de geboorte een rekening openen voor hun kindje, zodat het rekeningnummer mee op het geboortekaartje kan prijken. Een fondsenspaarplan klinkt misschien wat minder aantrekkelijk, maar het rendement kan wel het verschil maken. Belangrijkste bondgenoot daarbij is de tijd: een horizon van minstens 18 jaar. Onze financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe het precies werkt.
 1. Huis openbaar kopen of verkopen via biddit.be? Onze financieel expert legt spelregels uit
  PREMIUM

  Huis openbaar kopen of verkopen via biddit.be? Onze financieel expert legt spelregels uit

  Denk je bij een ‘openbare verkoop’ nog steeds aan het achterafzaaltje van een café waar potentiële kopers tegen elkaar opbieden en de notaris na afloop een rondje geeft? Dat is helemaal verleden tijd. Bij meer dan vier op de vijf woningen die vandaag openbaar worden verkocht, gebeurt dat online. Bieden kan daardoor makkelijker dan ooit, maar let op alle spelregels. Want een bod is een bod! Onze expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe het allemaal werkt.
 2. Heb ik straks wel genoeg pensioen? En hoe zit dat met pensioensparen? Onze financieel expert beantwoordt al uw vragen
  PREMIUM

  Heb ik straks wel genoeg pensioen? En hoe zit dat met pensioen­spa­ren? Onze financieel expert beant­woordt al uw vragen

  Vorige week kon u via HLN.be uw pensioenvragen insturen, en dat deed u ook massaal. Heel wat vragen gingen over het pensioensparen, maar ook over het afkopen van studiejaren en de leeftijd waarop u met pensioen zal kunnen gaan. De vragen die het vaakst terugkwamen hebben we hieronder samengebundeld, mét alle antwoorden van financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.

Geld