Hoe ceo Satya Nadella techdinosaurus Microsoft naar biljoenenclub leidde
Gisteren brak Microsoft door de magische grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde, een mijlpaal voor het 44 jaar oude bedrijf dat tot voor kort op weg leek de dinosaurus van de techmarkt te worden. Het tij keerde toen de Indiase computeringenieur Satya Nadella in 2014 ceo werd. Hij zette volop in op clouddiensten die nu de opmars van techreuzen stuwen en deed verlieslatende bedrijfspoten van de hand.
Delen per e-mail
De meeste goedlopende producten en clouddiensten van Microsoft bestonden al toen Nadella ceo werd. De 51-jarige zoon van een hoge ambtenaar en een lerares Sanskriet werd geboren in de Indiase provincie Anantapur. Nadella studeerde electrotechniek aan de universiteit van Mangalore vooraleer hij aan de universiteit van Wisconsin een graad in computerwetenschappen haalde.
Windows
De voorlopers van Microsofts clouddiensten vinden hun oorsprong in de jaren ‘90, met de MSN onlinedienst van Microsoft en later hun zoekmachine Bing. In 2010, vier jaar na Amazon, introduceerde Microsoft zijn clouddienst. Pas in 2013, zo stellen analisten, mocht die dienst naast die van Amazon staan. Toch bleef het een nevenactiviteit voor Microsoft. Het zwaartepunt bleef liggen op hun Windows besturingssysteem, de kip met de gouden eieren tijdens het tijdperk van de pc.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
31
Horeca al honderd dagen dicht, 46% vreest het nog maar twee maanden vol te houden: “Extra steun is logica zelve, anders is dit schuldig verzuim”
De verplichte sluiting van de horeca op 19 oktober 2020 heeft de kaap van de honderd dagen gerond. Ondanks de steunmaatregelen zorgt dit voor een immense impact voor de sector. Al 41% van de horecaondernemers moet gebruikmaken van het eigen spaarboekje om het hoofd boven water te houden. Als er niets verandert, vreest liefst 46% binnen dit en twee maanden voor het einde van hun zaak. -
Microsoft voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard
Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft is op de beurs van New York voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard en daarmee lid geworden van een exclusief gezelschap bedrijven waartoe ook Apple en Amazon behoren. -
Sparen
Lukt het u maar niet om meer te sparen? Waarschijnlijk trapt u in een van deze valkuilen
Een wereldreis (als dat ooit weer mag), de keuken in het nieuw, een spaarpot voor noodgevallen: er zijn redenen genoeg om een stevige spaarboek aan te leggen. Toch vinden veel mensen het aartsmoeilijk om hun spaarvoornemens vol te houden. Spaargids.be zocht uit wat sparen zo lastig maakt. -
-
Wat is de ideale spaarbuffer?
-
PREMIUM
Kinderen van Bill Gates erven 'maar' 9 miljoen
-
PREMIUM
Microsoft meer dan 1.000 miljard waard
-
Sparen
Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft.
4 reacties
Patrick Coulier
Fred Fourgon
Pieter Verhulst
Jef Vanderpol