Satya Nadella (51) brak de verstarde bedrijfscultuur van Microsoft open, zette hoog in op clouddiensten voor bedrijven en blies zo nieuw leven in wat de dinosaurus van de techwereld dreigde te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Satya Nadella (51) brak de verstarde bedrijfscultuur van Microsoft open, zette hoog in op clouddiensten voor bedrijven en blies zo nieuw leven in wat de dinosaurus van de techwereld dreigde te worden. © ANP

Hoe ceo Satya Nadella techdinosaurus Microsoft naar biljoenenclub leidde

Gisteren brak Microsoft door de magische grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde, een mijlpaal voor het 44 jaar oude bedrijf dat tot voor kort op weg leek de dinosaurus van de techmarkt te worden. Het tij keerde toen de Indiase computeringenieur Satya Nadella in 2014 ceo werd. Hij zette volop in op clouddiensten die nu de opmars van techreuzen stuwen en deed verlieslatende bedrijfspoten van de hand.

4 reacties

 • Patrick Coulier

  2 jaar geleden
  De beweging naar de cloud van MS is duidelijk een move (vooral) naar linux. Face it het monolietische, lompe, onveilige, lekke Windows is het verleden...
 • Fred Fourgon

  2 jaar geleden
  Jef Vanderpoorten, ge moet het toch maar doen. Als het zo zou gaan zoals u het voorstelt zou Microsoft nooit staan waar het nu staat. Tientallen miljoenen systemen draaien nog steeds onder Windows en Office wordt wereldwijd gebruikt door onderwijs en overheidstoepassingen. Wat u schrift is eerder van toepassing op uitzonderingen die denken met iOS de boel te klaren. Vooral dan de betweters. Of bent u nog steeds van mening dat Linux het gaat winnen? Of Ubuntu? Droom gerust verder.
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  The cloud. Daar waar je zelf niet meer onder controle hebt waar je data staat en wie het kan raadplegen.
 • Jef Vanderpol

  2 jaar geleden
  Simpel.Koop de concurentie op, pak het beste deel en dump de rest.Zorg ervoor de dat de scholen en studenten goedkoop deMS producten krijgen zodat de toepassingen die niet MS zijn amper een kans krijgen.Op die manier zorg je dat toekomstige managers en programmeurs niets anders kennen Microsoft. Verkoop aan de bedrijven dan je producten. Als microsoft dan denkt, oh ik wil meer winst, sla de licentie prijzen op met 10 à 15 procent op. De bedrijven kunnen toch niet meer weg. Vendor Lock.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

Geld