shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Hoe bieden via gesloten omslag de vastgoedprijzen nóg hoger jaagt. En verkopers daar optimaal van profiteren

Steeds vaker wordt vastgoed in ons land verkocht per opbod, via het systeem van gesloten omslag of via nieuwe online biedingsplatformen. “Bieden is booming”, zo valt te horen in de sector. Al is er een keerzijde van de medaille. De toenemende populariteit zorgt voor nóg hogere vastgoedprijzen, zo wordt gewaarschuwd.

39 reacties

 • raymond opstaele

  3 weken geleden
  Natuurlijk zijn de kopers tegen en willen meer regels maar stel u in de plaats van de verkoper en het gedacht veranderd. De immo's zijn niet de schuld wij hebben verkocht met een immo die voor een vaste prijs werkte en dat is goed verlopen en dat was minder dan men hier opgeeft vergeet niet dat vadertje staat ook nog eens 21% btw int. Het huis is verkocht voor de vraagprijs die ik wel hoog vond maar blijkbaar toch correct was.
 • MYRTHE PASS

  2 maanden geleden
  Ik koop liever op de klassieke manier. Ik heb het niet voor biedingen, daar begin ik gewoon niet aan. Nu kan men zelfs een huis niet meer gaan bezichtigen, omdat het maar op bepaalde kijkmomenten kan en het al volzet kan zijn.
 • Martin Houf

  2 maanden geleden
  Immo kantoren zijn de oorzaak dat alles veel te duur verkocht wordt. Als je ziet wat voor commissie die aanrekenen. 2-6%.Tip laat foto’s door een fotograaf maken en schakel social média in en de nodige attesten kan jezelf of via een derde gemakkelijk krijgen . Op €300000 verdient men gemid.€9000 dat zijn 180werkuren aan €50/u. 1,5-2%. Is meer dan genoeg. Zou moeten wettelijk vastgelegd worden.
 • Ellie Dubois

  2 maanden geleden
  Zelf je huis verkopen is niet simpel. Mensen klagen wel als ze immo moeten betalen bij verkoop van hun huis. Maar bij het kopen van een huis, willen ze liefst met makelaar. Heb zelf de ervaring gehad. Overspoeld door berichten, bezichtigingen op afspraak die niet werden nagekomen. Biedingen die ver beneden de vraagprijs lagen. Immo ingeschakeld en binnen de week verkocht boven de vraagprijs.
 • johan schatteman

  2 maanden geleden
  Wie bij de verkoop van een woning 350000 euro kan krijgen gaat het ook niet laten voor 275000 om iemand zijn mooie ogen
 1. Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In het derde kwartaal had Netflix nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie ‘Squid Game’ en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten. Op de beurs in New York verloor het aandeel Netflix vrijdag bij opening van de handel meer dan 20 procent.