Volledig scherm
PREMIUM
© belga

Het succesverhaal van H.Essers: van veetransporteur tot de cruciale schakel in strijd tegen corona

Ooit begonnen met één vrachtwagen als transporteur voor lokale winkels en boeren, vandaag een belangrijke schakel in de bestrijding van de coronapandemie. U kende transportbedrijf H.Essers allicht vooral door de perikelen rond het ‘Essersbos’, maar sinds zaterdag voorziet het Limburgse familiebedrijf heel Europa van Pfizer-vaccins. En dat met een eigen vloot van 600 beveiligde en temperatuurgecontroleerde trailers.

23 reacties

 • Baldr VanHoek

  3 weken geleden
  7 ha bos kappen en goeie politieke connecties. Ziehier de harde werkers met politieke connecties.
 • Hendrik Laureys

  3 weken geleden
  Ondernemingszin, werkkracht, gezonde ambitie en met de voeten op de grond blijven dat kan dienen als een voorbeeld voor veel Vlamingen vandaag. Bravo zou ik zeggen en doe zo voort.
 • bruno draulans

  3 weken geleden
  Essers is veel te groot om nog een familiebedrijf te zijn. Voertaal onder chauffeurs is engels omdat bijna alle chauffeurs buitenlanders zijn. Opdrachten worden via computersysteem gegeven, dus contact met bureau is nada. Dan nog maar gezwegen over verloning. Essers was bij een van eersten om in te schrijven in Polen.
 • Markos Verswyvel

  3 weken geleden
  Met meer Oostblok chauffeurs dan Belgische en enkele postadresjes in het voormalig Oostblok en dit ten nadele van onze Belgische chauffeurs.
 • Nadine Huldemont

  3 weken geleden
  Niet vergeten, erg belangrijk, de politieke piston om telkens met de beste deals te gaan lopen. Ons kent ons, en de politiek vaart er wel bij, de eigen bevolking veel minder.
 1. “We zullen overvallen op transporten zien”: ook de maffia lonkt naar ‘vaccinvrachtwagens’. Hoeveel is zo’n truck waard? En hoe bewaken we ze?
  PREMIUM

  “We zullen overvallen op transpor­ten zien”: ook de maffia lonkt naar ‘vaccin­vracht­wa­gens’. Hoeveel is zo’n truck waard? En hoe bewaken we ze?

  De eerste trailers van het Genkse transportbedrijf H.Essers geladen met Pfizer-vaccin zijn vertrokken naar alle uithoeken van de Europese Unie. Een operatie waar behoorlijk geheimzinnig over gedaan wordt. Logisch, in de camions van H.Essers zit het meest waardevolle spul dat het komende jaar de baan op gaat. En dat “vloeibaar goud” wekt ongezonde interesse van de maffia, zo blijkt. Hoeveel miljoen is zo’n vrachtwagen vol vaccins waard? En hoe streng is de bewaking? Al uw vragen over het vaccintransport beantwoord.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is

Geld