Mario Coppens (ACLVB), Marc Leemans (ACV), Miranda Ulens (ABVV).
Volledig scherm
PREMIUM
Mario Coppens (ACLVB), Marc Leemans (ACV), Miranda Ulens (ABVV). © Belga, Photo News

Het mislukte loonakkoord in 5 vragen. Waar gaat het over? Waarom verloopt het overleg zo moeilijk? En wat nu?

Na de socialistische bond trekken ook de andere vakbonden een streep onder de onderhandelingen over een loonakkoord. De deadline van 1 mei wordt niet gehaald en dus wordt de Dag van de Arbeid er één in mineur. Maar waar gaat dit eigenlijk over? Waarom is het zo moeilijk? Hoe kan de regering dit oplossen? En komt ze dan niet zelf in de problemen?

20 reacties

 • anna vandenberg

  7 dagen geleden
  Een familielid was vakbondsafgevaardigde voor ACV, hij heeft zijn mandaat ingediend en ontslag genomen uit de vakbond, hij noemde het een oplichtersbond. Verder raad ik iedereen aan goed de bijdrage aan de vakbond goed te controleren, ze informeren hun leden niet in wanneer ze recht hebben op een verminderde bijdrage in geval van langdurige ziekte of pensionering. Dat is hun taak niet en meestal krijg je nog een krijsende bediende aan de lijn die zeg dat je zelf je geldzaken moet controleren.
 • Ludo Wouters

  2 weken geleden
  Ik hoor Leemans nog steeds zeggen, zonder rood te worden, dat hij een normaal loon had. Toen vertelde hij op TV, zonder rood te worden, dat hij 5000 euro/net per maand had en dat is meer dan 10 jaar geleden. Hoeveel zou zijn loon en dat van de andere vakbondsleiders nu zijn, het dubbele?
 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Het is de vakbond niet verboden om hun personeel meer te betalen toch, ze hebben genoeg in kas want ze betalen geen belastingen en worden door de regering nog gesponsert.
 • Ives Ameel

  2 weken geleden
  Wat ik zie is dat er van ons pensioen belastingen afgehouden wordt en bijdragen voor sociale zekerheid terwijl miljardairs geen cent bijdragen, natuurlijk is dit niet de schuld van de syndicaten maar van die regering van lozers.
 • raf peeters

  3 weken geleden
  @Egard Gielis ,juist de gepensioneerden worden al 28 jaar bestolen door Dehaene zijn idee en niet minder dan 2 % /maanden dan zijn ze met 0.4% opslag niet tevreden?. Wanneer gaan ze die diefstal een stoppen,kan toch niet normaal zijn dat dit nog steeds toegepast wordt als je weet waarvoor ze destijds(voor 5 j) werd ingevoerd ,om de begroting in orde te brengen ,hallo?.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm

Geld