Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Cultura RF

Het loon van Tim, technisch werkloos: “Plots 350 euro netto meer”

Er zijn burgers die zwarte sneeuw zien door de coronacrisis. Maar er zijn er ook die door de combinatie van technische werkloosheid en allerlei premies plots eindigen met een hoger nettoloon. “Pas dit aan bij een verlenging van de maatregelen”, vraagt professor arbeidseconomie Stijn Baert.

365 reacties

 • etienne bies

  1 jaar geleden
  1 op 7 zelfstandigen leeft onder de armoedegrens.......dus voor hen is de 4000 euro goed meegenomen.........
 • Rudy Van Dam

  1 jaar geleden
  Dus tweeverdieners die in hetzelfde geval zijn zouden samen 700€ per maand meer in handen krijgen? Hier zullen de politici toch eens deftig moeten herbekijken ... En als het nadien over het terugbetalen van de staatsschuld zal gaan, hoop ik dat ze ook eerst in die richting zullen gaan zoeken!
 • Thomas Delaet

  1 jaar geleden
  1 belangrijke kanttekening: het zijn niet de werknemers die op eigen verzoek technisch werkloos worden om zo te kunnen genieten van het schoon leven in de hangmat. Het zijn de werkgevers die hun personeel technische werkloosheid opleggen! De werknemers hebben dus niet te kiezen, en kunnen dus ook niets verweten worden.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  De politiekers die zo vlug waren om met premies te zwaaien, gaan voor de rest van het jaar hun loon afstaan, om hun blunders toch iets te compenseren, in de privé hadden ze al hun c4..
 • Geert Vaelen

  1 jaar geleden
  Wanner komt dat basisinkomen er eigenlijk? Dan heeft iedereen een gegarandeerd minimumloon en komt niemand iets tekort. Degenen die gaan werken krijgen wat extra, degenen die thuisblijven krijgen alleen dat basisloon. Dit vervangt pensioen, ziekenkas, dopgeld, alles dus. En doordat alle papierwerk wegvalt, kost het een pak minder aan ambtenaars die vandaag alles per persoon maandelijks moeten berekenen e.d.

Geld