Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Getty Images

HET GROTE PAKJESONDERZOEK. Wat loopt er allemaal fout bij onze bestellingen? “IPhone gekregen én terugbetaald”

Een babyjurkje van amper één cent kunnen we gratis laten bezorgen uit China én terugsturen. Een iPhone die zogezegd nooit is afgeleverd, wordt zonder controle een tweede keer opgestuurd of terugbetaald. En dat alles onder de ogen van de grote webwinkels. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met VTM Nieuws en HLN, legt pijnlijke conclusies bloot bij onze bestellingen.

40 reacties

 • Lode vleminckx

  1 week geleden
  Een reden temeer om bij de plaatselijke verkoper te gaan. Gewoonlijk krijg je er een vriendelijk woord bij.
 • Johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Nu je toch onderzoek gedaan hebt, schaf het gratis terugsturen ook maar af, voor niets nodig, en het zal ook wel een paar auto's minder zijn op de weg.
 • Zeno Maes

  2 weken geleden
  Bpost durf wel al eens een pakje samen met de andere post gewoon in de brievenbus te steken.Laats zelf een nieuwe GSM. De pakinstaanse bezorger van PostNL is altijd heel vriendelijk en komt zelf tot aan de achterdeur om een pakje te bezorgen. En heeft ook al eens gevraagt wat hij moet doen als we niet thuis zijn en dit genoteerd.
 • Pol Veys

  2 weken geleden
  Daaraan kun je zien wat een pakje maar welke waarde heeft voor de leverancier ofwel lichten ze de verzekering op. Fiets van 8000€ zomaar afgezet aan de voordeur zonder handtekening. Een geluk dat hij er nog stond s avonds en ik niet ter kwader trouw was
 • Mark Peeters

  2 weken geleden
  Chauffeurs hebben zelf gekozen voor hun job! En dat ze eerst al eens het verplichte briefje met vermelding naam/Id kaartnr v persoon waar ze pakje gedropt hebben in uw bus steken. Ze tekenen zelf smijten het over draad, zetten het zogezegd af, kan je ook niet bewijzen. Zijn voor chauffeurs nu ook weer gouden tijden van al de zogezegde geleverde pakjes, zij moeten geen geschenken online bestellen...
 1. BNP Paribas Fortis verwacht voor het eerst lichte daling van huizenprijzen: “Tot nu toe gingen we uit van stabilisatie”
  Geld

  BNP Paribas Fortis verwacht voor het eerst lichte daling van huizenprij­zen: “Tot nu toe gingen we uit van stabilisa­tie”

  De Belgische economie zou volgend jaar met 0,2 procent groeien en in 2024 met 1,4 procent. Dat blijkt uit de jongste economische verwachtingen van BNP Paribas Fortis. Door de hogere rente en dus groeiende onbetaalbaarheid op de huizenmarkt, verwacht de bank ook minder vastgoedtransacties en een lichte daling van de huizenprijzen volgend jaar. Tot nu gingen de economen van de grootbank uit van een stabilisatie van de huizenprijzen in België.