Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Het gevaar als alleen de grote e-commercebedrijven overblijven: “Ook ons maatschappelijk weefsel zal aangetast worden”

Tegen het succes van Bol.com, Coolblue en Amazon valt niets meer te beginnen en dus gooit Collishop - nochtans pionier in de verkoop op afstand - de handdoek in de ring. Zullen die giganten van de e-commerce een monopolie maken en - zo ja - willen we dat wel? “Deze evolutie zal ons economisch en maatschappelijk weefsel veranderen”, voorspelt econoom Geert Noels. “Maar het besef komt te laat om er nog veel aan te doen.”

19 reacties

 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Ook het aanbod zal erg verschralen. Want een paar grote spelers gaan vooral gaan voor het segment dat de meeste winst oplevert. En een brede keuze voor de consument zorgt voor extra kosten aan uitbating en service. Bij Coolblue is nu al het aanbod soms erg schraal. Probeer maar eens een DAB+ tuner te vinden daar.
 • Ronny Martin

  6 maanden geleden
  sluiting heeft totaal niks met de "slechte buitenlandse concurrentie" te maken. Collishop was een verloren kind waar totaal niks zinvol in geinvesteerd werd en stond daardoor eeuwen achter op eender welk alternatief.
 • Peter Jacobus

  6 maanden geleden
  Dit zal zo zijn, dit is de nabije toekomst.
 • Jo Van Echelpoel

  6 maanden geleden
  Deze schade is er al 10 jaar en vreet door artikels zoals deze gewoon verder. Maak het zelf, koop bij de buur of leef zonder indien mogelijk. Niemand is meer dan een ander, ondanks sociale positie of bezit!
 • Jean Gobin

  6 maanden geleden
  Zorgen voor je eigen begroting is ook liberalisme!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Medische primeur in Lier: Heilig Hartziekenhuis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugoperaties
  Play

  Medische primeur in Lier: Heilig Hartzieken­huis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugopera­ties

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in

Geld