Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews.

Het dubbelleven van verpleegkundige Cindy (35): “Op mijn werk was ik de vrolijke collega, thuis de onbetrouwbare gokverslaafde”

Omdat er weinig uiterlijke signalen zijn, blijft een gokverslaving vaak lang onder de radar. Zo ook bij de 35-jarige verpleegkundige Cindy die al als tiener begon met gokken. Bijna twintig jaar later liep de financiële schuldenberg al op tot 25.000 euro. “Aan het einde van de maand had ik 10 euro over en dacht ik: ga ik nu brood kopen of gokken? En telkens koos ik voor het laatste.” Toch zette ze uiteindelijk de stap naar hulp. Ze vertelt aan onze krant openhartig haar verhaal. Maar hoe weet je nu zelf of je verslaafd bent? En hoe kan je iemand helpen? Een expert legt uit. 

 1. Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”
  PREMIUM

  Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”

  Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Annelies Praet (19) voelde zich op haar 15de plots slecht, zonder aanleiding. “Zeggen dat ik griep had, was zoveel makkelijker dan toegeven dat ik moedeloos in de zetel lag.”
 2. Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting

  Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting

  De taxshift van de regering-Michel was een aderlating voor Vlaanderen. In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd vandaag, op basis van een studie van het Vlaamse departement Financiën en Begroting die de dynamische budgettaire gevolgen van de zesde staatshervorming in kaart brengt.
 1. Alcohol drijft Brenda (42) en haar man Werner (46) uit elkaar: “Als hij drinkt, wordt hij iemand anders”
  PREMIUM

  Alcohol drijft Brenda (42) en haar man Werner (46) uit elkaar: “Als hij drinkt, wordt hij iemand anders”

  Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Deze week het verhaal van Brenda (42) een Werner (46). Werner is absoluut de man van haar leven. De papa van haar kinderen ook. Maar hij kijkt iets te graag en iets te diep in het glas. “Uit elkaar gaan is geen optie, maar ik kan zijn drankgebruik niet meer verdragen. Wat moet ik doen?”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld