PS-vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne.
Volledig scherm
PS-vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne. © BELGA

HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening

Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.

32 reacties

 • Gert Huybrechts

  2 weken geleden
  Waarom zou dergelijk systeem niet kunnen? De politiekers doen toch net hetzelfde. Ze stappen zelf uit de politiek en ze krijgen een hele grote bonus waar de gewone werkmens alleen maar van kan dromen, maar oh nee, dergelijk systeem kost teveel hoor. Bende hypocrieten in Brussel.
 • hans jozef

  4 weken geleden
  Toch nog iemand die voor de werkmens opkomt. Zo iemand missen we in Vlaanderen..
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 weken geleden
  Mocht ik werkgever zijn, ik neem niemand aan die bekend staat (volgens de CV) als jobhopper of steuntrekkende. En als ze mijn firma zouden zijn, dan moeten ze later niet terugkomen, in een andere hogere functie. Weg is weg. Als het elders beter is, blijf daar dan.
 • Stefaan Cammans

  4 weken geleden
  Een prima voorstel. Wij Belgen moeten hoe langer, hoe meer ten zuiden van Brussel kijken om nog bekwame politici te vinden die het algemeen belang vooropstellen en een warme, sociale inborst hebben. De Vlaamse politici blinken uit in arrogantie, zelfgenoegzaamheid en asociale maatregelen. Maar ondertussen verrijken ze zich op kap van de maatschappij die ze nochtans plegen te dienen.
 • Didi Bellens

  4 weken geleden
  Maak de mensen nog maar luier. Ben helemaal niet voor deze maatregel en als ze komt dan ook maar rekening houden om minder pensioen te krijgen. Wel gemakkelijke oplossingen
 1. Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”
  Play

  Doemscena­rio dreigt bij onvoldoen­de nieuwe gascentra­les: “Activatie afschakel­plan in uiterste geval bij winterpiek”

  Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. HET DEBAT. Is voorstel van PS om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken een goed idee?

  HET DEBAT. Is voorstel van PS om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken een goed idee?

  PS wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken om werknemers makkelijker van job te laten veranderen. Het idee maakt deel uit van een pakket van 25 voorstellen waarmee minister van Werk Pierre-Yves Dermagne de krapte op de arbeidsmarkt wil aanpakken. Wat denk jij? Is vrijwillig ontslag mét uitkering een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

Geld